Millioner vil se paven

Paven ble vist frem til folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Legemet til pave Johannes Paul II ble i ettermiddag båret ut på Petersplassen i Vatikanet, slik at hans trosfeller kunne ta et siste farvel med sin åndelige leder gjennom 26 år.

Før paven i ettermiddag ble båret ut til folkemengden, defilerte geistlige foran paven og knelte i bønn foran ham.

Hyllet av sørgende

Da paven ble båret ut applauderte titusener av frammøtte, mens de fikk glimt av den polskfødte mannen. Liket av paven ble båret av 12 menn og beskyttet av Sveitsergarden, som er pavens egen livgarde.

Kirkeklokkene ringte da paven ble ført inn i Peterskirken. Det er en uvanlig stillhet blant de mange tusen sørgende på plassen utenfor katedralen. Flere gråter og har tent levende lys.

Paven vil nå ligge på lit de parade i tre dager, og det er ventet at så mange som to millioner vil forsøke å få et siste møte med sin hellige far. De siste dagene har det vært flere hundre meter lang kø utenfor Peterskirken.

Sikkerhetsutfordring

Pilegrimmer fra hele verden reiser i disse dager til Roma. Begravelsen er fredag. Italiensk politi frykter kaos i flere av Romas gater. Bare i ettermiddag var det over 100 000 som sto utenfor Peterskirken.

ET SISTE GLIMT: Nærmere 100 000 mennesker hadde møtt fram på Petersplassen for å se paven bli båret inn i Peterskirken. Foto: EPA/SCANPX
ET SISTE GLIMT: Nærmere 100 000 mennesker hadde møtt fram på Petersplassen for å se paven bli båret inn i Peterskirken. Foto: EPA/SCANPX Vis mer

I tillegg til at politiet må håndtere mange mennesker på et lite område, skal statsledere fra hele verden også komme i pavens begravelse. Sikkerheten er på topp i Roma.

HYLLET AV SINE EGNE:</B> Folk klappet da liket av paven ble vist fram. Folk har kommet fra hele verden, og på Petersplassen hadde folk tatt med seg det polske flagget, pavens hjemland.