Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionerstatning etter polititabbe

Politiet nektet å behandle Ole Imerslunds søknader om å få sette opp 26 spilleautomater i Oslo. Nå må Justisdepartementet betale Imerslund 2,3 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikts bevillingsseksjon la Imerslunds søknader til side fordi de hevdet at han gjennom sitt selskap AS Pengeautomater hadde satt opp ulovlige automater. Politiet ville vente til disse opplysningene var sjekket før de behandlet søknadene. Imerslund søkte om å få sette opp de 26 spilleautomatene i Oslo i perioden 7. september 1992 til 10. februar 1993, skriver Aftenposten.

Imerslund saksøkte staten ved Justisdepartementet fordi han mente behandlingsutsettelsen av søknadene hans innebar en forskjellsbehandling.

Oslo byrett har gitt Imerslund medhold og dømte nylig Justisdepartementet til å betale Imerslund en erstatning på 2,3 millioner kroner. Retten mente dette var beløpet han tapte på ikke å kunne utplassere de 26 spilleautomatene mens politiet lot søknadene ligge. Imerslund får også dekket 95 500 kroner i saksomkostninger.