Milliongevinst på gullopsjoner

Administrerende direktør Anders Hvide i gullselskapet Mindex har tjent om lag fem millioner kroner på lukrative opsjoner i selskapet. Og det før selskapet har tjent så mye som en krone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mindex leter etter gull og andre mineraler i Ghana, på Grønland, på Filippinene og i Norge. Så langt har ikke selskapet utvunnet noe som helst, men hyppige rapporter om gunstige funn av gull og nikkel har ført til at aksjekursen har skutt i været. Så langt i år har oppgangen vært på 200 prosent.

Dette har vært gull verdt for administrerende direktør Anders Hvide. I februar 1996 fikk han og resten av styrets medlemmer opsjoner på å kjøpe mer enn én million aksjer i selskapet. Prisen for hver aksje ble satt til kroner 4,60 .

Skyhøy gevinst

Den eventyrlige kursutviklingen for Mindex-aksjen har gjort den gullkantede opsjonsavtalen enda mer gyllen. De siste dagene har Mindex-aksjen blitt handlet for mer enn 15 kroner på Oslo Børs, drøyt tre ganger over innløsningskursen i opsjonsprogrammet.

Dermed har gevinstene blitt skyhøye.

Direktør Anders Hvide har i sommer alene erklært 440000 opsjoner og med det sikret seg aksjer til en verdi av vel 6,7 millioner kroner. Prisen han måtte betale for aksjene var om lag to millioner kroner. Etter dagens kurs er papirgevinsten på opsjonene med andre ord 4,7 millioner kroner. I tillegg har Hvide 150000 opsjoner med innløsningskurs 11 kroner til gode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer