Milliongevinst var trykkfeil

- Du har vunnet to millioner! sa Bingolotto, da Carina skulle sjekke gevinsten sin. To dager senere ringte de og rettet det til 1000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Carina Hallqvist kunne knapt tro sine egne ører, da hun ringte Bingolotto for å sjekke hva hun hadde vunnet på sin skrapelodd-julekalender, ifølge Aftonbladet.

Bingolotto-representanten ba henne sjekke en kontrollrute, hvor det stod «H6».

- Er du sikker? sa mannen. Carina svarte ja.

- Da må jeg be om at du setter deg ned. Du har vunnet to millioner kroner!

Carina kunne knapt tro sine egne øyne heller, så hun fakset for sikkerhets skyld en kopi av loddet til Bingolotto. - Du har rett, det står H6. Du har vunnet to millioner kroner, sa Bingolotto-mannen.

Hakeslepp

To dager senere ringte Bingolotto-sjef Leif Flatow til Carina, men ikke for å gratulere.

- Jeg er lei for det, vi har gjort en feil. Din egentlige gevinst er 1000 kroner hos Guldfynd, sa han. Telefonen ga ifølge Aftonbladet Carina hennes andre sjokk på to dager.

- J eg fikk hakeslepp. Jeg hadde jo allerede begynt å planlegge hva jeg skulle gjøre med alle pengene. Blant annet hadde jeg planlagt en reise med mine barn og barnebarn, sier Carina til Aftonbladet.

- Bingolottos feil er så grov at jeg burde få kompensasjon. De burde i det minste betale reisen jeg planla.

Bingolottos feil skyldtes en trykkfeil i selskapets interne kodenøkkel. Men det gir ikke Carina rett til noen kompensasjon, ifølge Flatow.

En utenforstående advokat Aftonbladet har snakket med sier at Bingolotto ikke har noen juridisk forpliktelse til å kompensere Carina. Men han mener at hun har en moralsk rett til kompensasjon, og at Bingolotto godt kunne betalt reisen hennes.

<B>MINDRE ENN SOM SÅ: </B>Etter to dager ble gevinsten endret fra to millioner kroner til 1000, mindre enn det du ser på dette bildet.<br>Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer