- Milliongjeld besvart med trusler

Atle Hamre anmeldt av hesteeier og investor i Kristiansand. Ba om politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var et økonomisk mellomværende til investoren og hesteeieren Trond Willy Wilhelmsen som utløste den nye politisaken mot travkusken Atle Hamre.

Siden i morges har Atle Hamre og fire andre sittet i avhør hos politiet i Sandefjord, siktet for utpressing. To andre personer skal også ha vært avhørt - en i Oslo og en i Sandefjord.

Fire personer var fortsatt hos politiet i Sandefjord ved kontortidens utløp i ettermiddag.

- Jeg har ikke hørt et ord fra Atle siden han ringte hjemmefra seint i går kveld og sa at han skulle i et politiavhør klokka 08 i dag. Det har heller ikke hans kone Trude, opplyser treneransvarlig Lars Magne Søvik ved Hamre/Søvik-stallen i Larvik til Dagbladet.no.

Da var klokka litt over 17 og Søvik var på plass på Klosterskogen travbane, i ferd med å forberede stallens hester til kveldens løp. 

Hamre ble anmeldt for utpressing for noen dager siden. Truslene skal ha skjedd i Kristiansand.

Dagbladet.no vet at Wilhelmsen, som på Sørlandet blant annet er kjent som investor i Tippeliga-klubben Start, har anmeldt Hamre for trusler. Hamre har skyldt Wilhelmsen et beløp i millionklassen, men skal ha svart med trusler istedenfor å betale tilbake etter avtale.

Politibeskyttelse

AVHØRES: Travkusken Atle Hamre (t.h.) blir avhørt i dag. Her i samtaler med advokat Tor Erling Staff under ankesaken mot Hallvard Flatland i 2004. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix.
AVHØRES: Travkusken Atle Hamre (t.h.) blir avhørt i dag. Her i samtaler med advokat Tor Erling Staff under ankesaken mot Hallvard Flatland i 2004. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix. Vis mer

Wilhelmsen selv har ikke svart på telefon i ettermiddag. Nestleder i Det Norske Travselsskap, Øistein Eriksen, opplyste til NRK i ettermiddag i forbindelse med sendingen fra lunsjtravet på Bjerke at Wilhelmsen har bedt om politibeskyttelse.

Trond Wilhelmsen har i en årrekke vært stor hesteeier innen travsporten, med hester i USA, Sverige og hos flere trenere i Norge.


Stor hesteeier
Han eier blant annet hesten Hall of Face, som står på Hamre/Søvik-stallen i Larvik og som nettopp Atle Hamre kusket til annenplass på Sørlandets travpark i Kristiansand sist søndag.

Øistein Eriksen, som er nestleder i Det Norske Travselskap og påtroppende leder i den kommende generalforsamlingen i Travselskapet, skal prøve å skaffe seg oversikt over saken i kveld.

-Ryktene summer

- Jeg vet ikke mer om denne saken enn jeg har lest i nettavisene i dag og alle ryktene jeg har hørt under lunsjtravet på Bjerke i dag. I løpet av kvelden regner jeg selv å få kontakt med de involverte partene i saken, sier Eriksen til Dagbladet.no.

Han regner ikke med å bli oppdatert før etter generalforsamlingen på travbanen på Momarken, der han er med fra klokka 17 i ettermiddag.

Det Norske Travselskap (DNT) utsteder lisens til alle som får kjøre travløp i Norge. DNT gikk på en juridisk smell sist Atle Hamre var i hardt vært og ble dømt til fem års fengsel for utpressing av nærmere 20 millioner kroner av skipsreder Thor Christensen. Det sivile rettsapparatet slo fast at sporten ikke hadde rett til å straffe Hamre lengre enn den sivile dommen.


Hemmelig forlik

Hamre og DNT inngikk et hemmelig forlik etter den saken.

- Styreleder Per Tronstad i DNT kommer til Oslo i morgen, og vi kommer til å gå gjennom saken da, sier Eriksen til Dagbladet.no.

Kjører ikke i kveld

Atle Hamre kjørte løp på Sørlandets travpark i Kristiansand slndag og på Bjerke i Oslo i går kveld.

Han skulle også ha kjørt på Klosterskogen i Skien i kveld.

- Trener Lars Magne Søvik, som har ansvaret for å melde på kusker til hestene fra Hamre/Søvik-stallen, ringte hit i ettermiddag og meldte forfall for Atle Hamre. Vi fikk ikke noen nærmere detaljer om grunnen til at han ikke komemr, sier sportssjef Morten Olsen på Klosterskogen travbane til Dagbladet.no 

ANMELDTE ATLE HAMRE: Trond Willy Wilhelmsen er også godt kjent i travmiljøet i USA. Her er Wilhelmsen fotografert på verdens største unghestløp The Hambletonian på banen The Meadowlands i New Jersey 6. august 2005.