Lønnsfesten i Oslo-skolen

Millionkutt: - Aldri sett på maken

Oslo-skolen pålegges store kutt de neste åra. Byråd Thorkildsen lover at elever og lærere skal skjermes. Signalet er dermed at det er Utdanningsetaten som strupes, ifølge opposisjonen.

UKLOKT: Inga Marte Thorkildsen mener det var uklokt å gi skoledirektørene lønnsøkning. Video: Nina Hansen/Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette tildelingsbrevet er jo sjokkerende, på grensen til useriøst av byråd Inga Marte Thorkildsen. Om fire år er det ikke penger igjen til annet enn direktørlønninger, sier Venstres Hallstein Bjercke til Dagbladet.

Han reagerer på det ferske tildelingsbrevet fra skolebyråd Thorkildsen (SV) Utdanningsetaten i Oslo. I brevet legges det opp til et budsjettkutt fra 288 millioner i 2021, til 50 millioner i 2024.

Dagbladet presiserer: Kuttet omtales av byrådet som «rent budsjetteknisk», og at kuttet i sin helhet ikke skal plasseres på etaten. Ifølge byrådet vil dette si at kuttet skal fordeles over mange budsjettposter, ikke bare pålegges administrasjonen.

Hallstein Bjercke frykter likevel at kuttet vil bidra til en rasering av kompetansen i etaten.

- Jeg frykter dette vil gå kraftig utover alle de faglige satsningene som har gjort Oslo-skolen til Norges beste. SV-byråden er i ferd med å demontere det fremste fagmiljøet på skole i landet. Dette må stoppes, sier Bjercke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer