Millionlønn i to år til

I kveld har Monica Kristensen Solås skrevet under på at hun har sluttet som generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To momenter synes i alle fall klare om Monica Kristensen Solås etter dagens forvirrende budskap fra det ekstraordinære sentralstyremøtet på Gardermoen:

-Hun har en uoppsigelig åremålskontrakt fram til 1. januar 2008.

-Det nåværende styret i Redningsselskapet vil ikke ha henne ett sekund lenger som generalsekretær.

Både Redningsselskapets styremedlem Gunnar Knutsen og Monica Kristensen Solås selv bekrefter overfor NRK radio i kveld at hun har en uoppsigelig åremålskontrakt som løper to år til.

Selskapets regnskap for 2004 viser at generalsekretær har 875.000 kroner i ren lønn, 207.000 kroner i andre ytelser og pensjonsytelser verdt 96.000 kroner. Det gir samlede lønns- og personytelser på 1,178 million kroner - både for 2006 og 2007

 -Dobbeltkommunikasjonen fra president Magnus Stangeland er årsaken til den forvirringen som tilsynelatende har oppstått. Monica Kristensen Solås har uoppsigelig åremålskontrakt fram til 1. januar 2008. Og avtalen med styrets representanter Gunnar Knutsen og Anders Talleraas er at hun slutter som generalsekretær mot at hun tilbyr seg å hjelpe Redningsselskapet med andre oppgaver ut avtaleperioden, sier hennes advokat Arvid Ødegaard til Dagbladet.no.

På enkelt norsk: Monica Kristensen Solås får sin avtalte lønn i to år og noen dager til - og det nye styret i Redningsselskapet, som velges 14. januar, avgjør om det ønsker noen gjenytelser for lønna.

Skrev under i kveld

I RAMPELYSET Avtroppende president Magnus Stangeland i Redningsselskapet orienterer media etter dagens ekstraordinære sentralstyremøte. FOTO: Scanpix
I RAMPELYSET Avtroppende president Magnus Stangeland i Redningsselskapet orienterer media etter dagens ekstraordinære sentralstyremøte. FOTO: Scanpix Vis mer

Monica Kristensen Solås har i kveld møtt Magnus Stangeland og Gunnar Knutsen og undertegnet  avtalen de ble muntlig enige om før dagens sentralstyremøte.

-Hun har skrevet under på at hun fratrer som generalsekretær med umiddelbar virkning og at hun stiller seg til disposisjon for det nye styret for prosjekter eller annet arbeid. Det vil ikke være naturlig slik situasjonen er at hun har kontor i Redningsselskapets hovedkvarter på Høvik, sier advokat Arvid Ødegaard til Dagbladet.no.

Ville sikre seg fire år

Til Dagsnytt atten sier Kristensen Solås at hun inngikk en fireårig uoppsigelig åremålskontrakt fordi Redningsselskapet ville sikre seg at hun ble i organisasjonen i fire år.

President Magnus Stangeland gjentok til NRK Dagsrevyen i kveld at styret ikke vil gå ut med innholdet i avtalen.

Stangeland bekrefter to årslønner 

På direkte spørsmål, svarte han bekreftende på at den økonomiske kompensasjonen ligger innenfor to årslønner. Han svarte nei på spørsmål om kompensasjonen ligger innenfor tre årslønner.

-Hvis Monica Kristensen Solås sier hun fortsatt har en arbeidsmessig tilknytning til Redningsselskapet, så er det en sannhet med store modifikasjoner, sa Stangeland.

Han bekrefter iverfor TV2 Nyhetene seinere i kveld at Kristensen Solås har signert avtalen om å fratre som generalsekretær umiddelbart.

Overfor Dagsnytt atten benektet Monica Kristensen Solås at hun har lest privat e-post til forrige generalsekretæren Anne Enger Lahnstein.

Da hun ble spurt om hvorfor hun hadde lest ansattes e-post, rev hun av seg headset og mikrofon: -Det vet dere at jeg ikke svarer på.

BETALER TILBAKE Styremedlem Anders Talleraas venter på gangen på Gardermoen i dag mens resten av styret behandler Talleraas\' omstridte ekstrahonorar på 75.000 kroner. Talleraas valgte å betale tilbake.