- Millionlønna mi er bare «lommerusk»

London-borgermester Boris Johnson tjener millioner på ukentlig artikkel. - Jeg skriver så fort, forklarer han.

GODT BETALT: - Men jeg skriver jo så fort at det ikke gjør noe, mener Boris Johnson. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Scanpix
GODT BETALT: - Men jeg skriver jo så fort at det ikke gjør noe, mener Boris Johnson. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): London-borgermester Boris Johnson tjener omkring 1,5 million norske kroner på å være verdensbyens øverste administrative og politiske leder.

Det kan være noe av årsaken til at han nå får tyn i britisk presse, etter å ha levert årets finanskrisevits i et intervju med BBC.

Uten betydning- Å, det er jo bare lommerusk (originalt: «chicken feed»), svarte Johnson, da journalisten spurte ham ut om kontrakten han har med Daily Telegraph.

Johnson tjener ifølge Sky News 2,5 millioner kroner i året, på å levere en ukentlig kommentarspalte til avisa.

Intervjueren spurte deretter Johnson om han trodde velgerne i et Storbritannia dypt rammet av finanskrisen, var enige i karakteristikken.

- Den var uten betydning. Jeg donerer store summer til veldedighet. Vil du kanskje at jeg skal slutte med det?

Den frittalende Johnson, som har en omfattende karriere bak seg som journalist og redaktør, understreket at den journalistiske virksomheten ikke er noe som tar opp mye av hans tid.

Skriver veldig fort- Jeg skriver faktisk veldig fort. Jeg kan ikke se hva som er galt med å sette av litt tid på søndagsmorgenen til å frese ut en artikkel. Hvis noen vil betale meg for det, er det deres avgjørelse - og jeg donerer jo faktisk mye til veldedighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer