- Millionlønna mi er bare «lommerusk»

London-borgermester Boris Johnson tjener millioner på ukentlig artikkel. - Jeg skriver så fort, forklarer han.

GODT BETALT: - Men jeg skriver jo så fort at det ikke gjør noe, mener Boris Johnson. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Scanpix
GODT BETALT: - Men jeg skriver jo så fort at det ikke gjør noe, mener Boris Johnson. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): London-borgermester Boris Johnson tjener omkring 1,5 million norske kroner på å være verdensbyens øverste administrative og politiske leder.

Det kan være noe av årsaken til at han nå får tyn i britisk presse, etter å ha levert årets finanskrisevits i et intervju med BBC.

Uten betydning
- Å, det er jo bare lommerusk (originalt: «chicken feed»), svarte Johnson, da journalisten spurte ham ut om kontrakten han har med Daily Telegraph.

Johnson tjener ifølge Sky News 2,5 millioner kroner i året, på å levere en ukentlig kommentarspalte til avisa.

Intervjueren spurte deretter Johnson om han trodde velgerne i et Storbritannia dypt rammet av finanskrisen, var enige i karakteristikken.

- Den var uten betydning. Jeg donerer store summer til veldedighet. Vil du kanskje at jeg skal slutte med det?

Den frittalende Johnson, som har en omfattende karriere bak seg som journalist og redaktør, understreket at den journalistiske virksomheten ikke er noe som tar opp mye av hans tid.

Skriver veldig fort
- Jeg skriver faktisk veldig fort. Jeg kan ikke se hva som er galt med å sette av litt tid på søndagsmorgenen til å frese ut en artikkel. Hvis noen vil betale meg for det, er det deres avgjørelse - og jeg donerer jo faktisk mye til veldedighet.

Av den totale inntekten på fire millioner kroner, donerer Johnson 500 000 kroner til veldedighet. Dette er fordelt på to utdanningsstipend à 250 000.

Johnsons flause kommer ikke spesielt beleilig for David Cameron og De konservative, som kom med hard kritikk av Regjeringen Brown etter at samme Daily Telegraph avslørte massivt økonomisk snusk blant landets toppolitikere.

- Virkelighetsfjernt
Camerons kommunikasjonssjef Andy Coulson har også fått krass kritikk, for rollen han spilte som News Of The World-redaktør og øverste ansvarlige for massiv telefonhacking og utstrakt bruk av andre ulovlige overvåkningsmetoder overfor balløyas kjendiselite.

- Dette viser hvor langt Johnson og De konservative er fra å forstå de økonomiske realitetene for vanlige borgere, mener liberaldemokrat Norman Baker.