Millionlønninger kan føre til nedbemanninger i Innovasjon Norge

Det viser internt notat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

136 ansatte i Innovasjon Norge tjener over 800.000 kroner i året, og de har blitt flere det siste året. Uten større bevilgning eller endret lønnspolitikk, kan nedbemanning bli nødvendig.

Et internt notat viser at det på bare ett år er blitt 39 flere som tjener over 800.000. Antall ansatte med millionlønn har økt fra 27 til 38, skriver Dagsavisen.

«Utviklingen virker også for stor til å kunne forklares med kompetansedreining, og kan virke oppsiktsvekkende i en statlig bedrift», står det i notatet avisen har fått innsyn i. Lønnsveksten kommer samtidig som selskapet er i en omstillingsfase og fikk kuttet bevilgningen over statsbudsjettet med 107 millioner kroner i 2015.

Konsekvensen av det blir en reduksjon på 60-70 årsverk, skrev toppsjef Anita Krohn Traaseth i sin blogg i vår. I notatet gis det også uttrykk for bekymring for at det blir nødvendig med en ny nedbemanningsrunde dersom ikke bevilgningene eller lønnspolitikken endres.

Selskapet har fått ny ledergruppe, noe som ifølge informasjonsavdelingen er med på å forklare lønnshoppet. I tillegg til skal enkelte ha fått større ansvar.

Det skal være planer om å gjøre noe med lønnspolitikken. Blant annet skal antall ledere på «ledernivå 2» ned fra 69 til 43. Det skal være gjennomført i løpet av neste år.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram