Millionoppgjør som svir på pungen for Strauss-Kahn

Skal ha inngått et forlik på 34 millioner kroner med værelsespiken som anklaget ham for seksuelt overgrep.

OPPGJØR: Dominique Strauss-Kahn og Nafissatou Diallo skal ha blitt enige om et millionoppgjør for å få sexanklagene gravlagt. Foto: AP Photo
OPPGJØR: Dominique Strauss-Kahn og Nafissatou Diallo skal ha blitt enige om et millionoppgjør for å få sexanklagene gravlagt. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere sjefen for det Internasjonale pengefondet, franskmannen Dominique Strauss-Kahn, inngikk i dag et forlik verdt seks millioner dollar - 34 millioner norske kroner - med Nafissitou Diallo, stuepiken som rettet voldtektsanklager mot Strauss-Kahn etter et opphold på et luksushotell i New York i fjor, ifølge franske medier. 

Forliket setter punktum for en 18 måneder lag konflikt som veltet overende en av Frankrikes mest prominente politikere, skriver France24.

Saksøker hverandre Strauss-Kahn lå i sin tid godt an til å vinne årets franske presidentvalg, før han ble arrestert at New York-politiet i mai 2011.

Etter pågripelsen reiste påtalemyndigheten sak mot Strauss-Kahn, men etter seks uker ble den avsluttet med påstander om at Diallo løy om deler av hendelsen, og at hennes vitnemål ikke ville overbevise en jury. Hun tok deretter ut sivilsak mot mannen hun påsto voldtok henne. Strauss-Kahn raste og tok på sin side ut et million-søksmål mot Diallo for ærekrenkelser.

Ifølge Associated Press skal et rettsmøte mellom de to være avtalt en gang neste uke, og advokatene til de to har avslått å kommentere nyheten om at saken skal være forliket. Strauss-Kahns advokater har hele veien avvist mulighet for et forlik, og stemplet stuepiken ved New York-hotellet som en lykkejeger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer