Millionran på kjøpesenter

Tre bevæpnede mennene ranet sent i går kveld en pengetransport fra Securitas ved Liertoppen kjøpesenter. Utbyttet fra ranet ble omtrent en million kroner. Dette er det andre verditransportranet på Østlandet på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etterpå ble ransbilen funnet brennende i Drammen.

Det var klokka 21.45 at Securitas-bilen med to vektere var i ferd med å forlate Liertoppen kjøpesenter. De to vekterne skal ha blitt overfalt og kommandert til å legge seg ned på bakken. De maskerte ranerne hadde håndvåpen, men vekterne ble ikke fysisk skadd. Seint i går satt de i avhør hos politiet.

Ifølge politiadjutant Ingunn Hodne ved Drammen politidistrikt skal Securitas' oppdrag ved senteret ha vært å tømme en safe.
Direktør i Securitas, Per Arne Gulbrandsen, hevdet i går kveld til Dagbladet :på nettet at ranerne fikk med seg en koffert, og at det dermed kan dreie seg om maksimalt en million kroner.

Brennende bil

Ifølge Gulbrandsen skal ranerne ha truet til seg adgang til bilen ved at den ene sidedøra ble åpenet. Etterpå forsvant de rundt et hjørne på kjøpesenteret og kjørte av gårde i en bil - en blå Mercedes 300 E.

Denne bilen er trolig den samme som ble funnet brennende ved Marienlyst stadion i Drammen rett etterpå. Tidligere på dagen ble en bil av samme type stjålet fra Bertel O. Steen i Drammen. Ranerne har trolig satt fyr på bilen for å slette alle spor. Innvendig var bilen mer eller mindre nedbrent da politiet fant den overtent - kort etter ranet.

Det ble funnet gjenstander i bilen som politiet satte i tilknytning til Securitas-ranet. Operativ uteleder Tor Stein Hagen ville i går ikke bekrefte at de hadde funnet våpen i bilen.

På frifot

Da Dagbladet gikk i trykken i natt, var de tre ranerne fortsatt på frifot. Politiet søkte med hundepatruljer rundt Marienlyst stadion i Drammen. Ifølge Hagen valgte politiet ikke å sperre av området rundt Drammen. Dermed kan ranerne ha kommet seg unna i bil. Hagen mener det er lite sannsynlig at de la av gårde til fots. De kan ha hatt en bil stående ved Marienlyst som de har flyktet videre med.

Det er bare tre uker siden en Securitas-pengetransport ble ranet i Ytre Enebakk. Også dette skjedde natt til en mandag, og det var tre ranere som opptrådde sammen. De fikk med seg 15 millioner kroner, men i det kriminelle miljøet i Oslo hevdes det at utbyttet skal ha vært hele 22 millioner.

Det kan ikke utelukkes at det er de samme personene som har vært på ferde. Enebakk-ranet var svært brutalt, og trolig gjennomført med AG3-gevær.