Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Millionranet nøye planlagt

Personer tilknyttet det kriminelle miljøet Tveita-gjengen er i politiets søkelys etter det brutale ranet av en pengetransport i Lillestrøm natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranerne kan ha fått med seg flere millioner kroner. Politiet er overbevist om at ranet var nøye planlagt.

Politiavdelingssjef Odd Egil Thoresen ved Romerike politidistrikt hevder at politiet ikke har konkrete spor å gå etter, utover vitneobservasjoner vedrørende to biler som settes i sammenheng med ranet.

Dagbladet får likevel bekreftet fra kilder i politiet at flere personer rundt den hardt belastede Tveita-gjengen fra Oslos østkant kan være sentrale.

Politiet skal ha tystertips vedrørende konkrete navn, som skal ha vært aktive i planlegging av et større kupp de siste ukene. Hvor mye de fikk med seg var ikke offentliggjort i går.

Flere ranere

Securitas-vekterne hadde akkurat tømt en nattsafe i 2. etasje på Lillestrøm Torg da de ble overfalt. To ransmenn truet vekterne med automatgevær - trolig AG-3.

I basketaket som oppsto, fikk den ene vekteren skulderen ut av ledd, etter at en ranerne presset armen hans bakover.

En av vekterne ble truet til å åpne pengeskapet i den spesialbygde Securitas-bilen.

To biler

- Vi mener med sikkerhet å knytte to biler til ranet, en sølvgrå Audi A6, stasjonsvogntype, og en mindre grønnaktig bil med lasteplan. På grunn av stor fart ble bilene lagt merke til, sier politiavdelingssjef Odd Egil Thoresen.

To mannlige vaskehjelpere som var vitne til ranet, ble også kneblet og bundet.

Ranerne var iført noe som liknet feltuniformer, og snakket norsk med svensk brytning.

- Vi trenger hjelp fra publikum, sier politiavdelingssjef Odd Egil Thoresen.