Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionregning etter likskandale

Politier har funnet 242 lik i nærheten av det krematoriet til den bedragerisiktede Ray Brent Marsh i Georgia, USA. Så langt har opprydningen kostet 45 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brent Ray Marsh er mistenkt for i årevis å ha mottatt lik for kremasjon uten å kremere likene. De ble i stedet gravd ned rundt krematoriet, eller tatt med hjem. Nå har myndighetene en kjempejobb med å grave fram og identifisere likene. Så langt er 35 av de 242 fremgravde likene identifisert.

- Regningen kommer til å bli svimlende, sier Gary McDonnel, leder for beredskapsdirektoratet i delstaten Georgia, til nyhetsbyrået AP.

Han anslår at det så langt er brukt fem millioner dollar (ca. 45 millioner norske kroner) på opprydningen. Han ser ikke bort fra at den vil kunne vare i hele åtte måneder.

Krematorium-eier Brent Ray Marsh er siktet for bedrageri siden han har tatt i mot penger for kremasjoner som ikke er utført. Påtalemyndighetene jobber med flere tiltalepunkter.

De lokale myndighetene får opptil 600 telefoner hver dag fra folk som lurer på hva som har skjedd med sine kjære. Kriminalteknikere har undersøkt urner fra krematoriet, og har funnet at en av åtte er fylt med sementstøv eller jord.

GRAVER VED HANS HJEM: I området rundt Ray Brent Marshes hjem graves det nå fram flere lik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!