Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionsluk for Statsbygg

Statsbygg har allerede brukt opp 24,8 millioner kroner på oppussing av regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45 i Oslo. Nå er det oppdaget hussopp på loftet og nye millioner kommer til å rulle ut for å få skikk på praktbygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningens tilstand er dårligere enn først antatt. Stadig oppdages det nye mangler som må utbedres og prisen spretter i været. Virker dette kjent? Nei, denne gangen er det ikke Slottet det dreier seg om. Men du var ikke langt unna. Like over gata, i Parkveien 45, ligger regjeringens representasjonsbolig som har vært under oppussing siden 1996.

- Dette fører til ytterligere bygningsmessige arbeider, dessverre, sukker prosjektleder Atle Sørby i Statsbygg som nå må se langt ut på nyåret for å finne ny sluttdato for arbeidet.

Nektet

Hussoppen er det siste tillegget i et langt, omfattende og kostbart oppussingsprosjekt. Første kostnadsramme var så lav at Statsbyggs prosjektgruppe satte seg på bakbeina. Etter dette ble det løyvet 21,3 millioner. Pengene gikk til et nytt tilbygg med handikapheis, ombygging av kjelleren til arbeidslokaler, nye baderom og diverse utearbeider.

- Senkingen av kjellergulvet for å få full høyde, ble en problematisk oppgave på grunn av de store gråsteinene huset står på, sier Sørby.

Så ble det oppdaget skader i fasaden. Nye 3,5 millioner i puss- og gipsarbeider måtte til for å rette på de antikvariske fasadene. Nå vil hussoppen føre til at den totale prisen på nytt spretter i været.

Nye millioner

- Skal jeg tippe, kommer det til å koste en til tre millioner. Vi regner med å avslutte det hele innenfor første halvår i 1999, sier Sørby.

Hussoppen må drepes, men Statsbygg har ennå ikke bestemt hvordan. I tillegg må deler av sperrene i taket skiftes ut. Dette vil medføre flere måneder med stilaser og en presenning over taket.

- Hvorfor kommer det ene tillegget etter det andre i opppussingen?

- En kan ikke se alt fra utsiden. Etter hvert som en åpner gulv og tak, får en full innsikt i hva som må gjøres, sier Sørby.

<B>MØTER VEGGEN:</B> Flere av bjelkene som går inn i murveggen på regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45, er angrepet av hussopp. Driftstekniker Svein Barmen kan konstatere at det er klart for en ny oppussingsrunde til flere millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling