Millionsmell

Dagbladet er kjent med at politikere på Stortinget nå har fått sekssifrede beløp i skattesmell. Også SMK og Stortinget kreves i dag for store summer av Skatteetaten. Hastemøte varslet førstkommende onsdag.

GJENNOMGANG: Skatteetaten har gjennomgått politikerne, og mange får skattesmell. Det skal være snakk om betydelige summer, i enkelte tilfeller over hundre tusen kroner, får Dagbladet opplyst. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
GJENNOMGANG: Skatteetaten har gjennomgått politikerne, og mange får skattesmell. Det skal være snakk om betydelige summer, i enkelte tilfeller over hundre tusen kroner, får Dagbladet opplyst. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten mener at Stortinget skal betale ekstra arbeidsgiveravgift på totalt 1,3 millioner kroner for årene 2017 til 2020. Dette bekrefter Stortinget selv mandag morgen.

Skatteetaten varsler også at den vil endre reglene for arbeidsgiveravgift på Løvebakken.

Frist for eventuelle kommentarer fra Stortinget til millionsmellen er satt til 15. august.

- Vi har fått varselet fra Skatteetaten. Vi tar det på største alvor, og vi skal ha møte med de parlamentariske lederne denne uka for å se på innholdet i varselet, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til Dagbladet.

Også Statsministerens kontor (SMK) får en kjempesmell. Skatteetaten mener SMK skylder 350 000 kroner for ubetalt arbeidsgiveravgift for verdien av gratis pendlerbolig.

Kilder: Mange representanter får supersmell

Men ikke nok med det: Dagbladet erfarte mandag morgen at også at en rekke nåværende og tidligere stortingsrepresentanter samtidig får en betydelig skattesmell i fanget.

Det skal for enkelte være beløp på flere hundre tusen kroner, etter det Dagbladet kjenner til. Et tosifret antall politikere er rammet av gjennomgangen til Skatteetaten, erfarer Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer