Millionsmell

Dagbladet er kjent med at politikere på Stortinget nå har fått sekssifrede beløp i skattesmell. Også SMK og Stortinget kreves i dag for store summer av Skatteetaten. Hastemøte varslet førstkommende onsdag.

GJENNOMGANG: Skatteetaten har gjennomgått politikerne, og mange får skattesmell. Det skal være snakk om betydelige summer, i enkelte tilfeller over hundre tusen kroner, får Dagbladet opplyst. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
GJENNOMGANG: Skatteetaten har gjennomgått politikerne, og mange får skattesmell. Det skal være snakk om betydelige summer, i enkelte tilfeller over hundre tusen kroner, får Dagbladet opplyst. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten mener at Stortinget skal betale ekstra arbeidsgiveravgift på totalt 1,3 millioner kroner for årene 2017 til 2020. Dette bekrefter Stortinget selv mandag morgen.

Skatteetaten varsler også at den vil endre reglene for arbeidsgiveravgift på Løvebakken.

Frist for eventuelle kommentarer fra Stortinget til millionsmellen er satt til 15. august.

- Vi har fått varselet fra Skatteetaten. Vi tar det på største alvor, og vi skal ha møte med de parlamentariske lederne denne uka for å se på innholdet i varselet, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til Dagbladet.

Også Statsministerens kontor (SMK) får en kjempesmell. Skatteetaten mener SMK skylder 350 000 kroner for ubetalt arbeidsgiveravgift for verdien av gratis pendlerbolig.

Kilder: Mange representanter får supersmell

Men ikke nok med det: Dagbladet erfarte mandag morgen at også at en rekke nåværende og tidligere stortingsrepresentanter samtidig får en betydelig skattesmell i fanget.

Det skal for enkelte være beløp på flere hundre tusen kroner, etter det Dagbladet kjenner til. Et tosifret antall politikere er rammet av gjennomgangen til Skatteetaten, erfarer Dagbladet.

Det er politikere fra en rekke partier som nå får skattesmell, og politikerne det gjelder er orientert om dette.

Sladdet

Årsaken til skattesmellen er etterhvert velkjent i det politiske landskapet: en rekke politikere har ikke blitt riktig beskattet for tildelt pendlerbolig, eller fått pendlerbolig vedkommende ikke hadde krav på.

Skatteetatens granskning er sladdet, og navnene til representantene holdes altså hemmelig.

Det samme gjør antall representanter som får skattesmell, og hvor mye de må betale, både individuelt og samlet.

Orientert fredag

Mandag formiddag kom gjennomgangen fra Skatteetaten om hvilke representanter som får skattesmell.

Etter det Dagbladet forstår, ble parlamentariske ledere på Stortinget orientert om funnene til Skatteetaten på fredag forrige uke.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) er blant dem som har stått i bresjen for en opprydning rundt goder og beskatning på Stortinget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer