45 FORSVANT: 45 butikker er avviklet i Tilbords-kjeden. Denne på Majorstuen er én av 75 som er igjen. Foto: John Fuller.
45 FORSVANT: 45 butikker er avviklet i Tilbords-kjeden. Denne på Majorstuen er én av 75 som er igjen. Foto: John Fuller.Vis mer

Milliontap og 45 butikker avviklet

På under ett år er antallet butikker i Tilbords-kjeden redusert fra 120 til 75. - Målet er å tjene penger i år.

(Finansavisen): I slutten av februar i år begjærte Tilbords-eier Tirag oppbud. Tapene ble større enn antatt, og daglig leder Odd Sverre Arnøy i Tirag opplyste at anslått tap og nedskrivinger ville ende på 60–70 millioner kroner.

Én uke etter konkursen ble det kjent at en ny eierkonstellasjon betalte nesten 58 millioner kroner for å ta over alle eiendeler, franchisekontrakter og enkelte leiekontrakter fra konkursboet.

Kitch’n Holding eier ifølge Finansavisen 60 prosent og grossistselskapet Dalema eier 40 prosent av Tilbords-kjeden etter transaksjonen.

Avviklet 45 butikker

Da Tilbords-kjeden ble solgt i november besto kjeden av 120 butikker. I dag finnes 75 Tilbords-butikker igjen i Norge, hvorav 55 franchisebutikker og 20 egeneide, skriver avisen.

Tidligere jobbet 50 ansatte i grossistleddet og på kjedekontoret. I dag gjør 20 ansatte den samme jobben.

- Vi prøver forsiktig å modernisere Tilbords skritt for skritt. Ved å samordne innkjøp med Kitch’n, drar vi også nytte av stordriftsfordeler. Med bedre priser fra leverandører sikter vi også mot å forbedre marginene i butikkene, sier Arnøy til avisen.

Tror på overskudd

I Tirag falt omsetningen fra 272,2 millioner kroner i 2016 til 237,7 millioner kroner i fjor, mens underskuddet endte på minus 38,4 millioner, ifølge det ureviderte regnskapet

- Målet er å tjene penger i alle tre leddene, både kjede-, grossist-, og butikkleddet i år. Jeg må være ydmyk overfor at vi gjennomfører en stor snuoperasjon, men målet er å gå med overskudd, sier Arnøy til avisen.

Prognosen sier en salgsvekst på to prosent fra i fjor i butikkleddet.

Andre økonominyheter:

- Kjøp disse ni aksjene
Tjente 29 millioner på øyevipper