«Milliontrygd»: - Eksisterer

Jonas Gahr Støre mener det alltid lønner seg å jobbe. Men flere hundre bare i Oslo går på sosialhjelp i Oslo som gjør at de kan få trygd tilsvarende millionlønn. Fagforeningstoppen for Nav-ansatte bekrefter at utregningene til Dagbladet medfører riktighet. Vi må leve med enkelteksempler som oppfattes urimelige, sier Rina Mariann Hansen (Ap).

SOSIALHJELP + TRYGD: Rina Mariann Hansen (Ap) mener Dagbladets eksempler gjelder svært få og ikke er representative. Mange som får varige ytelser som uføretrygd eller AAP trenger sosialhjelp i tillegg for å klare seg i Oslo. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
SOSIALHJELP + TRYGD: Rina Mariann Hansen (Ap) mener Dagbladets eksempler gjelder svært få og ikke er representative. Mange som får varige ytelser som uføretrygd eller AAP trenger sosialhjelp i tillegg for å klare seg i Oslo. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET (Dagbladet): - Det skal alltid lønne seg å jobbe med Arbeiderpartiet i regjering, sier Jonas Gahr Støre.

Han har nettopp levert et kraftfullt forsvar for arbeidslinja i talen til Arbeiderpartiets landsmøte. Det handler om alt fra tidlig innsats i barnehage og skole til fjerning av kontantstøtte og tiltak for å få flere i jobb.

Arbeidslinja og nivået på trygdeytelser er et av de store temaene på landsmøtet.

Fredag ettermiddag landet resolusjonskomiteen en enstemmig innstilling, der de går inn for å øke de laveste ytelsene, og å gå gjennom sosialhjelpen. Målet er å sørge for at de som ikke har nok lønn eller andre støtteordninger skal ha nok til å leve av.

Arbeidslinja som begrep, beholder Arbeiderpartiet.

Dagbladet publiserte torsdag regneeksempler som viser at enslige med fem barn kan få sosialhjelp og trygd som tilsvarer en millionlønn. Enslige med flere barn vil kunne få sosiale ytelser som gjør at det i praksis vil være umulig å få samme økonomi gjennom arbeid.

Eksemplene er basert på faktiske vedtak gjort i Oslo.

- Stemmer med virkeligheten

Forbundsleder Mimmi Kvisvik i Fellesorganisasjonen (FO) som organiserer Nav-ansatte bekrefter at regnestykkene gir et riktig bilde av faktiske vedtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.