Millionverdier stjålet under sjokkbrekk i Haugesund

Bil trolig påtent som avledningsmanøver.

STJÅLET FOR MILLIONER: Tyver rygget en Volkwagen Caravelle inn i Lervik ur like etter halv tre i natt. Skade- og tyveriomfanget beløper seg trolig til flere millioner. Foto: Tor André Johannessen
STJÅLET FOR MILLIONER: Tyver rygget en Volkwagen Caravelle inn i Lervik ur like etter halv tre i natt. Skade- og tyveriomfanget beløper seg trolig til flere millioner. Foto: Tor André JohannessenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sjokkerte innbyggere i Haugesund sentrum ble i natt revet opp av sengene sine, da en eksklusiv urmakerforretning ble utsatt for et sjokkbrekk; beskrevet av politiet som rekordartet.

- Jeg har ikke helt oversikt så lang, men tror det er stjålet for to-tre millioner, sier en fortvilt daglig leder Knut Jakob Lervik i Lervik ur til Dagbladet.

Først bilbrann, så innbrudd
Klokken 0215 fikk politiet melding om bilbrann på Kvalatre. 23 minutter senere ble en Volkswagen Caravelle brukt som rambukk, og rygget gjennom inngangspartiet til Lervik ur i Haraldsgata - ikke langt unna politistasjonen.

Maskerte menn tømte deretter butikken - mens politiet var ute på bilbrannen i en annen del av byen.

- Vi kan ikke utelukke at bilbrannen var en avledningsmanøver. Du trenger ikke store etteretningsressurser for å ha oversikt over politistyrkene i Haugesund om natta, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

På minutter tømte tyvene butikken for klokker, før de flyktet fra stedet i en sølvfarget stasjonsvogn. Politiet har ingen mistenkte, og mener at gjerningsmennene trolig var «vel organiserte».

- Det har gått veldig fort. Vi antar at det var fire personer: En som kjørte bilen inn i butikken, iallfall to personer som var inne i butikken, og en som kjørte fluktbilen, sier Fridberg.

- Stjålet for to mill.
Det foreligger foreløpig ingen endelig oversikt over det totale omfanget, men politiet sier det antakelig er stjålet og skadet for svært store verdier. Operasjonsleder Fridberg sier han aldri har opplevd maken i distriktet.

- Vi er iallfall nær en rekord. Dette er en forretning med de mest eksklusive klokkene man kan få kjøpt. Den er nyoppusset, og trolig den fineste klokkebutikken på vestlandskysten, opplyser han.

Daglig leder Lervik sier butikken er svært godt overvåket, men at gjerningsmennene var maskerte. De har imidlertid gått gjennom videopptak fra dagene før brekket, og sett mistenkelige personer som trolig driver etterretning og undersøkelser i forretningen.

Politiet har i tillegg vært i kontakt med personer som var vitner til deler av hendelsen.

- Det er folk i sentrum som ble revet opp av sengene sine av et kjempebrak, sier operasjonsleder Fridberg i politiet.