Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionvilla til ny lege

På grunn av akutt legemangel planlegger Rendalen kommune i Hedmark å bygge en villa til 4,3 millioner til en ny lege. Prioriteringen fører til stans for ungdomsboliger i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en utredning fra kommuneadministrasjonen blir det lagt til rette for flotte omgivelser for den nye legen. Den 340 kvadratmeter store villaen vil bli kledd i villmarkspanel, ha torvtak og vil inneholde forseggjorte peiser i både stue og kjøkken, skriver Østlendingen.

- Saken skal behandles i formannskapet. I utgangspunktet planla vi en bolig til rundt 2 millioner. Dette er litt dyrere enn vi hadde tenkt, men vi trenger ny lege, sier varaordfører Astrid Bakken til Dagbladet.

Stedets nye lege skal ha vært aktivt med på både utvelgelse av tomt og utforming av huset. Til Østlendingen sier legen at han først vil omtale saken når avtalen er i boks om et par uker.

Bygg- og eiendomssjef Ole Heimstad i Rendalen kommune har fått munnkurv i saken etter at den ble offentlig kjent, men Dagbladet får bekreftet Østlendingens opplysninger om at pengene til legeboligen går ut over byggeprosjekter for kommunens ungdom hos arkitektfirmaet Berg og Østvang.

- Før jul ringte en representant fra kommunen som sa at ungdomsboligbyggingen trolig måtte utsettes et år på grunn av en legebolig, sier sivilarkitekt Steinar Andreassen.

President Hans Kristian Bakke i Den norske lægeforening stusser over utbyggingen i Rendalen.

- 4,3 millioner høres voldsomt ut. De færreste leger bor så flott, konstaterer Bakke.

(NTB)

Hele Norges coronakart