HACKET: Det var privatdetektiven Glenn Mulcaire som hacket seg inn på telefonen til blant annet Milly Dowler. Foto: AFP/Adrian Dennis/Scanpix
HACKET: Det var privatdetektiven Glenn Mulcaire som hacket seg inn på telefonen til blant annet Milly Dowler. Foto: AFP/Adrian Dennis/ScanpixVis mer

- Milly har hørt på beskjedene sine, hun lever

Men Milly Dowler var død, og meldingene hacket av News Of The World. I dag vitnet foreldrene i granskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til den forsvunnede britiske skolejenta Milly Dowler fikk nytt håp da de fikk vite at meldinger på mobiltelefonen hennes var blitt slettet.

Sally og Bob Dowler fortalte om hvordan de ble ofre for tabloidavisen News of the Worlds hensynsløse metoder, da de mandag forklarte seg for dommeren Lord Brian Leveson i London. Lord Leveson leder en gransking av hele den britiske pressens etikk og arbeidsmetoder.

13-åringen Milly Dowler forsvant i mars 2002, men ble ikke funnet død før i september samme år. I månedene imellom forsvinningen og funnet måtte foreldrene leve i pinefull uvisshet, der News of the Worlds telefonsnoking ga dem falskt håp.

Sterke følelser Dette har opprørt britene, og raseriet blir neppe mindre etter foreldrenes forklaring under Leveson-granskningen mandag. Fattet og høflig, men med tydelige sterke følelser, beskrev de hvordan de opplevde News of the Worlds tukling med datterens talepostkasse.

- En dag ringte jeg mobilen hennes, den gikk over på postkassen og jeg hoppet i stolen. Jeg sa til mannen min, Bob, hun har hørt på beskjedene sine, hun lever, fortalte Sally Dowler med en stemme som til tider holdt på å briste.

I juli i år ble det kjent at privatdetektiven Glenn Mulcaire, som arbeidet for News of the World, hadde snoket seg inn på Milly Dowlers mobil og slettet beskjedene hennes. Denne og andre avsløringer av søndagsavisens metoder førte til at avisen ble lagt ned samme måned.

Hugh Grant Senere mandag skulle stjerneskuespilleren Hugh Grant forklare seg for Leveson-høringen, som finner sted i domstolen High Courts lokaler i London.

Grant skulle fortelle om hvordan paparazzifotografer har forfulgt hans venninne Hong Tinglan, som han har et barn med.

På den lange listen over kjendiser som skal avgi forklaring, står også Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Rowling har spesialstatus som såkalt kjernevitne i saken. Hun er kjent som en innbitt forsvarer av sitt eget og andres privatlivs fred.

Men enkelte vitner vil bli hørt med spesielt stor sympati, slik det skjedde med Sally og Bob Dowler mandag. Det vil nok også gjelde for Gerry McCann, faren til fireåringen Madeleine McCann som forsvant sporløst i Sør-Portugal i 2007.

(NTB)

STERKT VITNESBYRD: Bob (t.v) og Sally Dowler, her med sin advokat, forklarte seg i London i dag. Foto: AFP/Carl Court/Scanpix
STERKT VITNESBYRD: Bob (t.v) og Sally Dowler, her med sin advokat, forklarte seg i London i dag. Foto: AFP/Carl Court/Scanpix Vis mer