Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Milosevic bak uro i Bosnia

Jugoslavias president Slobodan Milosevic kan komme til å skape en ny krise i Bosnia for å avlede oppmerksomheten fra Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener den tyske diplomaten Hanns Schumacher, som er talsmann for det internasjonale samfunnets fredskoordinator i Bosnia, Carlos Westendorp.

Krisen i Kosovo har allerede fått ringvirkninger for Bosnia, som har tatt imot rundt 11 000 kosovoalbanske flyktninger.

Nå frykter man at Milosevic vil nøre opp under politisk uro i den serbiske delrepublikken i Bosnia.

Bosnia-serberne har i flere måneder forgjeves prøvd å danne regjering, etter at den ytterliggående Nikola Poplasen vant presidentvalget der i fjor høst. Milosevic har minst en finger med i dette spillet, hevder Schumacher.

- Spillet går etter velkjent mønster ut på å skape kaos og anarki, for at Milosevic så kan stå fram som redningsmann, sier Schumacher.

Bosnia-serbernes valgte forsamling skal komme sammen i dag for å gjøre et nytt forsøk på å velge en regjering. Statsministerkandidaten Branko Miljus er nominert av Poplasen, og støttes av Milosevic og de ekstremt nasjonalistiske partiene.

Men fredskoordinator Westendorp og andre internasjonale organisasjoner avviser Miljus som uakseptabel. De foretrekker den mer moderate politikeren, Milorad Dodik, som ønsker å samarbeide for en fredelig utvikling.

- Poplasen har vist seg å være en nikkedukke for Beograd, sier Schumacher.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling