Milosevic begraves i Beograd

Frykter bråk i Serbia når den tidligere presidenten begraves.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Slobodan Milosevic vil bli begravet i Beograd etter familiens ønske, sier advokat Zdenko Tomanovic til AP.

Advokaten hevder at Milosevics sønn Marko vil hente sin fars levninger i dag eller i morgen. Dette til tross for at myndighetene i Beograd har utstedt en internasjonal arrestordre på Marko. 

- Jeg har nettopp formidlet informasjonen til den serbiske regjeringen. En begravelse i Beograd er ønsket til Milosevics familie, sier Tomanovic.

Enken Marjana Markovic ønsker en begravelse i Moskva, fordi hun bor i eksil i Russland og vil bli arrestert dersom hun drar til Serbia.

- Forgiftet seg selv

Blodprøver av Slobodan Milosevic viser at han hadde inntatt andre medisiner enn de som skulle hjelpe på hjertelidelsen han led av.

- Jeg er sikker på at han tok feil medisin selv, fordi han ønsket seg en enveisbillett til Moskva, sier den nederlandske toksikologen til AFP.

Den avdøde presidenten avviste flere ganger å bli behandlet av leger i Haag fordi han ikke stolte på dem.

- Milosevic ville komme seg til Moskva og tok en medisin som brukes til behandling av lepra og tuberkulose, og som samtidig svekker virkningen av Milosevics hjertemedisin, sier Uges.

Uges har undersøkt Milosevic og blodet hans tidligere, men analysene fra obduksjonen er ennå ikke klare.

Brev til Russland

Russlands utenriksminister Sergey Levrov bekreftet i dag at han har mottatt brevet fra Milosevics der han klager på dårlig behandling og ber om hjelp til å bli behandlet i Moskva istedenfor i Haag.

Milosevics advokat leverte brevet til den russiske ambassaden i Nederland på lørdag og i går kom det fram til Moskva, bekrefter UD i Russland i dag.

- I dette håndskrevne brevet, forteller Slobodan Milosevic om dårlig behandling fra legene hos den Internasjonale domstolen for det tidligere Jugoslavia, og igjen ber han om russisk hjelp til å få lov til å bli behandlet i Moskva, sier UDs talsmann til AP.

Milosevics advokat hevdet i helga at den tidligere presidenten fryktet at han ble forgiftet.