Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic' familie rømte

President Slobodan Milosevic har sendt sine barn utenfor rekkevidde av NATOs bomber i Beograd. Sønnen Mirko (25) og datteren Maria (34) stakk av fra bombene i farens private jetfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slobodan Milosevic tok ingen sjanser. Da NATO ga ordre om å bombe militære mål i Jugoslavia i forrige uke sendte han sine to barn over grensa til Hellas hvor familien eier et hus. I motsetning til de flere hundre tusen kosovoalbanerne som forsøker å rømme til fots, kunne presidentbarna komme seg i sikkerhet med privatfly. Ifølge Aftonbladet har serbiske militære ledere tradisjonellt gode forbindelser i Hellas, og Milosevic-familien spesielt.

Det er britiske Sunday Times som skriver om rømmingen.

- Et medlem av Milosevic-familien ville aldri forlate sitt fedreland i denne situasjonen, sier talsmannen i utenriksdepartementet Sergej Sjestakov.

Dårlig rykte

Få er imidlertid i tvil om at Milosevic-barna er i stand til å stikke av fra ubehagelighetene. Den 25 år gamle sønnen Mirko eier et hus i Hellas, i tillegg har trolig farens makt gått ham en smule til hodet. Historiene om Mirkos arrogante oppførsel er tallrike:

  • I januar i år trampet en pistolbevæpne Mirko og hans livvakter inn i redaksjonen til avisa Glas javnosti etter at avisa hadde skrevet hvordan «landets mektigste familie hadde fått et nytt medlem» et par dager etter Miro hadde fått en sønn.
  • Noen uker senere dømte en domstol i Beograd avisa Srpska Rec til å betale 15 000 dollar i erstatning til Mirko Milosevic. Årsak: en rekke artikler fra 1996 om hvordan Mirko styrer et halvkriminellt imperium som blant annet har monopol på sigarett- og alkoholimport, en restaurant i Beograd og en isfabrikk.
  • I byen Pozarevac rundt 40 kilometer fra Beograd har Mirko bygd et luksuspalass til seg selv, i tillegg til et utendørs diskotek i nærheten.