- Milosevic felles innen ett år

Jugoslavias president Slobodan Milosevic blir felt innen ett år, spår lederen for Serbias største opposisjonsparti, Zoran Djindjic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er sikker på at Milosevic er historie på denne tiden neste år, sa Djindjic, som leder Det demokratiske partiet, etter et møte med den britiske utenriksministeren Robin Cook i London i dag.

Han vedgikk at Milosevic kan ri av stormen etter NATOs luftkrig på kort sikt, men tror at opposisjonen og nye gateprotester, kan overta makten til vinteren eller neste vår.

Men hvis Serbia skal få en ny start må det bli slutt på småkranglingen mellom Milosevic' motstandere, sa Zoran Djindjic, til BBC.

- Vi skal prøve å danne en bred opposisjonskoalisjon. Alle partier som er mot Milosevic må snakke sammen. Og jeg tror at vi kan vinne, med presset fra protester på gatene sammen med styrken i en samlet opposisjon, sa han.

Den serbiske alliansen for forandring er en paraplyorganisasjon som omfatter demokratisk orienterte opposisjonspartier, blant dem Djindjics parti, og frivillige organisasjoner.

Tilliten til Milosevic har rast nedover siden Kosovo-krisen. Han er likevel fortsatt landets mest populære politiker, selv om alle legger skylda på ham for krigen.

(NTB)