Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic jr. gikk amok med pistol

PRAHA (Dagbladet): - Jeg skal knuse hvert bein på den fordømte journalisten. Han skal få føle familiens makt. Marko Milosevic (24) raste gjennom redaksjonen til en Beograd-avis, viftende med en pistol han trakk fram fra beltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var meldingen om at Jugoslavias president Slobodan Milosevic (57) var blitt bestefar til en velskapt gutt 14. januar, som fikk Marko til å gå amok.

Journalisten i Glas Javnosti («Folkets røst») som hadde skrevet historien, Dragan Vucicevic, takker skjebnen for at han kom for seint på jobb denne morgenen, da unge Milosevic dukket opp med en like truende livvakt.

Slobo gråt

«Glede i familien Milosevic» var tittelen på historien, som fortalte at bestefar Slobodan hadde grått en skvett ved synet av barnebarnet, som skal hete Marko etter sin far.

Artikkelen ble avsluttet med spørsmålet om Marko Milosevic nå akter å gifte seg med barnets mor, den 22 år gamle Milica Gajic.
Milica er offisielt forretningsfører for kjempediskoteket Madona, som Milosevic-avkommet eier i familiens hjemby Pozarevac, en snau times kjøring sør for Beograd.

- Uhyggelig

- Det var en uhyggelig opplevelse. Marko Milosevic var fullstendig ute av likevekt, som om han var i sterk rus, sier en medarbeider i Beograd-avisa til Dagbladet.

Sjefredaktør Milan Becejic vil helst ikke kommentere episoden. Han venter på en rettslig stevning og kjempebot for å ha krenket Milosevic-dynastiets private sfære.

Pistolviftingen i lokalene til Glas Javnosti er bare et siste eksempel på hvordan Marko Milosevic og hans foreldre oppfører seg.
Flere avisredaksjoner forteller at de har hatt besøk av Marko. I pressekretser i Beograd blir det åpent snakket om at han går på harde narkotiske stoffer etter en alvorlig bilulykke han forårsaket. Den endte hans karriere som rallykjører - med 30 vrakede biler på merittlisten.

Brukne ribbein

Spaltisten Milovan Brkic ble hentet av en politipatrulje. Han kom ut igjen fra politistasjonen med seks brukne ribbein og indre skader.

Brkics forbrytelse var at han hadde skrevet at Marko Milosevic hadde blitt dimittert fra det militære på grunn av at han var psykisk labil, at han hadde skaffet seg en luksusvilla i Athen, og at han hadde avlagt studenteksamen hos sin egen mor, marxismeprofessoren Mirjana «Mira» Markovic (56).

Millionbot

Utgiveren og eieren av avisa Dnevi Telegraf og nyhetsmagasinet Evropljanin - Slavko Curuvija - fikk sammen med to av sine redaktører til sammen 1,9 millioner kroner i bot etter at Milosevic-familien ble sammenliknet med despotiet Ceausescu i Romania.

- Jeg trenger en kvinne ved siden av meg, musikk på stereoanlegget og en pistol i lomma, er Marko sitert.
Hans nærmeste venner er fryktede gangstere. Tre av dem er tatt av dage. Ingen av drapene er oppklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media