Milosevic kan bli utlevert

Beograd: Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic kan bli utlevert til krigsforbryterdomstolen i Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jugoslavias regjering utstedte lørdag et dekret som åpner for utlevering av Slobodan Milosevic til FNs krigsforbryterdomstol i Haag.

Det var innenriksminister Zoran Zivkovic som kunngjorde at regjeringen hadde vedtatt dekretet om samarbeid med Haag-domstolen og utlevering av ettersøkte krigsforbrytere på et møte lørdag ettermiddag.

Regjeringen bestemte seg for å holde møtet, trass i at den montenegrinske koalisjonspartneren Sosialistisk Folkeparti (SNP) boikottet med den begrunnelse at utlevering av jugoslaviske borgere er grunnlovsstridig. Den jugoslaviske statsministeren Zoran Zizic var blant dem som boikottet møtet.

Regjeringen kunne likevel vedta dekretet fordi de reform-orienterte medlemmene har flertall blant ministrene. Vedtaket ble gjort med åtte mot én stemme.

Et likelydende lovforslag om samarbeid og utlevering måtte tidligere denne uka trekkes fra den føderale jugoslaviske nasjonalforsamlingen da det ble klart at det ikke var flertall for å vedta det.

Under press

Jugoslavia er under press fra vestlige land for å vise vilje til å samarbeide med tribunalet, som landet som FN-medlem er forpliktet til å respektere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer