Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic langt etter på meningsmåling

Jugoslavias president Slobodan Milosevic ligger langt etter opposisjonens kandidat til presidentvalget 24. september, ifølge en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På målingen som ble gjort av Instituttet for sosialvitenskap, får opposisjonskandidaten Vojislav Kostunica 52 prosent, mot 31 prosent for Milosevic.

Det var den tredje målingen på rad hvor Kostunica leder. Tidligere har han fått 42 mot 28 prosent, og 35 mot 23 prosent.

Den regjeringstro avisa Politika avviste alle meningsmålinger og skrev at forholdet tvert imot er at Milosevic leder med ti mot én over Kostunica. Avisa baserer sin antakelse på at Milosevic skal ha fått en million underskrifter på sin nominasjonssøknad, mens Kostunica fikk 100.000.

Mange observatører tror at Milosevic kommer til å erklære seg som seierherre uansett hva utfallet av valget blir. De frykter at hele valget legges opp slik at Milosevic får alle fordelene.

(NTB-Reuters)