Milosevic nekter å gi seg

PARIS (Dagbladet): Jugoslavias president Slobodan Milosevic firer ikke en tomme før fristen for Kosovoforhandlingene utløper i morgen klokka 12. Fristen kan eventuelt bli forlenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kommer aldri til å oppgi Kosovo selv om landet blir bombet, sa Milosevic i går. Han nektet å møte USAs mekler Cristopher Hill, som hadde kommet ens ærend fra Rambouillet til Beograd for å forelegge Milosevic den siste utviklingen i forhandlingene. De står dermed bom stille. UCK hadde på sin side hemmelig møte i Ljubljana i Slovenia for å vurdere om den aksepterte fredsplanen.

Hva som skjer når fristen går ut i morgen er høyst usikkert. Det blir neppe NATO-bombing umiddelbart. Vestlige diplomater hevder at forhandlingene kan bli forlenget i to dager. Først blir det uten tvil et nytt møte i kontaktgruppa, enten i Paris eller i Luxembourg der EUs utenriksministre skal møtes søndag.

Utenriksminister Knut Vollebæk kommer til Paris i morgen som leder for OSSE.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer