Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic nekter å gi seg

Opposisjonen i Jugoslavia og vestlige ledere oppfordrer Slobodan Milosevic å innrømme valgnederlaget og gå av. Men Milosevic viser ikke tegn til å ville kaste inn håndkleet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal man tro opposisjonens prognoser, har Slobodan Milosevic tapt og hans tid er ute. Men så enkelt er det ikke. Myndighetene nøler i det lengste med å offentliggjøre resultater fra opptellingen, og det kommer motstridende signaler. Det tyder på stor usikkerhet om hvordan regimet skal takle det som i realiteten trolig er et nederlag.

Tidligst i morgen ettermiddag kan det ventes offisielle tall, det vil si de tallene den Milosevic-kontrollerte valgkommisjonen velger å legge fram. Opposisjonen holder sin egen opptelling, og den viser at Milosevics utfordrer Vojislav Kostunica leder klart. I ettermiddag var tallene 55 mot 34 prosent for Kostunica. Det er på linje med de gunstigste meningsmålingene før valget.

Representanter for Milosevics regjering hadde helt andre tall, og hevdet at Milosevic ledet med 56 mot 31 prosent.

(NTB)