Milosevic-saken utsatt igjen

Saken mot Slobodan Milosevic ble onsdag utsatt en uke fordi den tidligere jugoslaviske lederen følte seg uvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan ikke kalle mitt neste vitne. Jeg kan ikke sitte her lenger. Alle vet at det har vært vanskelig for meg å møte, sa Milosevic til dommer Patrick Robinson.

Dermed tok retten pause i krigsforbrytersaken, og Milosevic ble sendt til medisinsk kontroll. Resultatet av denne sjekken er ikke kjent. Foreløpig er alle vitneavhør onsdag og torsdag avlyst.

– Vi har nå fått en erklæring fra legen, og basert på den finner vi det upassende å fortsette i dag. Retten settes igjen mandag, sa Robinson.

Tirsdag ba Milosevic om seks ukers rettspause fordi hjerteproblemene hans ikke har stabilisert seg. 64-åringen lider av høyt blodtrykk, noe som har ført til flere måneders forsinkelser i saken ved den internasjonale domstolen i Haag. Milosevic er tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med at Jugoslavia gikk i oppløsning på 1990-tallet.

Han har nektet å få utpekt en forsvarer i saken, som startet i februar 2002, men anstrengelsene ved å føre saken selv har forverret Milosevic helseproblemer.

(ANB-AP)