Milosevic søker ny makt

Jugoslavias avsatte president Slobodan Milosevic ble i dag gjenvalgt som leder for det serbiske sosialistpartiet. Han rettet en kraftsalve mot den nye politiske ledelsen i landet og la ikke skjul på at han er ute etter reell makt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsmøtet var stengt for pressefolk som ikke støtter den tidligere diktatoren. 2000 Slobo-tilhengere hadde funnet veien til landsmøtet for å hylle sin tidligere statsleder. Rundt 85 prosent av delegatene stemte for Milosevic som ny leder for partiet, og det var ingen motkandidater, melder den serbiske radioen B2-92.

Milosevics viste seg for første gang offentlig i politisk sammenheng i dag siden han ble avsatt som Jugoslavias øverste leder tidligere i år. På møtet rettet han kraftig kritikk mot de nye makthaverne i landet.

- Alle i denne sal vet hva slags vold og lovløshet som har preget landet siden kuppet den 5. oktober, sa eks-presidenten i sin tale.

Han beskylte sine politiske motstandere for å omskrive landets historie i forbindelse med NATO-bombingen i fjor.

- Situasjonen er absurd. De som forsvarte landet og oppholdt seg her under krigen, blir nå erklært som fiender, sa Milosevic.

Siden Milosevics imperium raknet har 20 sentrale ledere i partiet takket for seg. Under møtet i dag kom det klart fram at mange i partiet er bitre på det som skjedde for ca. to måneder siden. Milosevic ser likevel ikke ut til å ha tatt seg politisk nær av dette. Han fortsetter med samme program, og de samme politiske målene. Han bruker til og med de samme virkemidlene for å nå fram. Ikke noe er særlig endret på.

Motstanderne hans i partiet mener at ledelsen nå må endre kurs, og innføre en ny politikk, skal de unngå å smuldre opp. I slutten av neste måned skal partiet igjen kjempe i et valg. Da er det parlamentsvalg i serbiske Jugoslavia. Enkelte kritikere av Milosevic i partiet tror at sosialistpartiet ikke vil få noe mer en toppen ti prosent av stemmene, melder BBC.