Milosevic' sønn anklages for smugling

Marko Milosevic, sønnen til Jugoslavias president Slobodan Milosevic, anklages i et svensk fjernsynsprogram for å lede en bande som smugler sigaretter til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntektene fra sigarettsmuglingen skal ifølge programmet ha gått til serbernes krigføring mot UCK-geriljaen i Kosovo-provinsen.

Dokument innifrån-programmet, som vises på svensk TV2 onsdag kveld, er laget av journalistene Anita Jekander og Tonchi Percan.

Tidligere fredskoordinator i regionen, Carl Bildt, bekrefter i programmet at Balkans sikkerhetstjenester ofte spøker i bakgrunnen i den organiserte kriminaliteten i regionen. Det samme bekrefter EU-kommissær Anita Gradin.

Serberen Dragan Joksovic, som ble skutt ned og drept på en travbane i Solvalla i februar, skal ha vært hemmelig jugoslavisk sikkerhetsagent med oppdrag i Sverige. Det hevder svensk TV2 å ha fått bekreftet av en avhoppet sjef for den serbiske sikkerhetstjenesten.

Journalistene bak programmet om den organiserte jugoslaviske kriminaliteten mener å kunne spore virksomheten direkte inn i presidentfamilien i Beograd.

President Slobodan Milosevic' sønn Marko, som i programmet anklages for å organisere sigarettsmugling til Sverige, har tidligere vært leder for et selskap som importerte sigaretter til Jugoslavia.

Ifølge Anita Jekander ble flere av hennes kilder i Beograd truet under arbeidet med programmet.

(NTB-TT)