Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic taler til folket

President Slobodan Milosevic holdt i dag en tale til folket på jugoslavisk fjernsyn, hvor han gikk til angrep på opposisjonen og gjorde det klart at han ikke vil vedgå å ha tapt valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ærede borgere, før andre runde av valget vil jeg gjerne på denne måten informere dere om mitt syn på de valgmessige og politiske forhold i vårt land, og spesielt i Serbia, begynte Milosevic sin første TV-tale etter NATOs bombing av Jugoslavia i 1999.

Milosevic forsatte med å hevde at opposisjonen ønsker å legge Balkan-halvøya under vestlig kontroll og at verdens stormakter ønsker å ødelegge Jugoslavia. Den jugoslaviske presidenten antydet at vestens anerkjennelse av opposisjonslederen Vojislav Kostunica som vinner av valget 24. september, er ledd i en plan om å bringe Balkan under amerikansk styre.

- Det er min plikt å advare dere om at opposisjonens løfter er falske, og at vår politikk betyr fred, mens opposisjonens betyr vold, sa Milosevic på TV-kanalen RTS.

(NTB)