Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic vil slåss

President Slobodan Milosevic akter ikke å bøye seg for presset om å gå av. I dag begynte han forberedelsen av neste valgomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene summet i Beograd i dag om at Milosevic hadde søkt asyl i Moskva, men meldingene fra Tanjug sa noe ganske annet: Klokka 15 begynte Milosevic og sosialistpartiet planleggingen av andre valgomgang - til tross for at stadig flere støttespillere faller fra.

Den serbiskortodokse kirke forkynte at den betrakter Vojislav Kostunica som landets neste president og håpet overgangen ville bli fredelig.

Større oppsikt vakte det at Vojislav Seselj, leder for Det radikale partiet, som har støttet Milosevic i tykt og tynt og ikke vært redd for å få blod på hendene, rykket ut og sa Kostunica vant i første runde.

Leder av Det kristeligdemokratiske partiet, Vladan Batic, sa medlemmene av valgkommisjonen en dag vil bli holdt strafferettslig ansvarlig for sine handlinger.

- Denne gang har de ikke 88 dager på seg til å akseptere sannheten, de har mindre enn 24 timer på seg til å gjøre det, sa Kostunica til en begeistret folkemengde i Beograd.

(NTB)

FOLKET FEIRER: I natt jublet jugoslavene. Her rundt et skilt med ordet "seier".