Milosevic vil studere ultimatum

Jugoslavias president Slobodan Milosevic lovte å studere invitasjonen til fredsforhandlinger om Kosovo. Lenger ville han ikke strekke seg i møtet med den britiske utenriksminister Robin Cook i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- President Milosevic lovte å studere forslaget nøye. Vi venter et svar i løpet av noen dager, sa Cook på en pressekonferanse etter møtet.

Ikke grusomheter

Han skulle ha reist rett til Pristina for å overbringe samme budskap til de kosovoalbanske lederne, men måtte legge møtet til Skopje i Makedonia på grunn av kraftig snøfall.

Cook gjorde et viktig poeng av at det ikke må begås grusomheter i tiden som kommer, hvis forhandlingene skal ha en sjanse til å lykkes.

Truer med angrep

- Hvis vi skal lykkes med vår politiske prosess er det viktig at vi får en periode hvor det ikke er konflikt: ingen flere mord, ingen flere grusomheter i Kosovo. Det kravet stilles til begge parter, ikke bare den ene, sa Cook.

For å legge tyngde bak forslaget vil NATO lørdag ventelig fornye trussselen om militært angrep hvis partene ikke griper sjansen og møter ved forhandlingsbordet innen 6. februar.

(NTB)