Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic vil studere ultimatum

Jugoslavias president Slobodan Milosevic lovte å studere invitasjonen til fredsforhandlinger om Kosovo. Lenger ville han ikke strekke seg i møtet med den britiske utenriksminister Robin Cook i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- President Milosevic lovte å studere forslaget nøye. Vi venter et svar i løpet av noen dager, sa Cook på en pressekonferanse etter møtet.

Ikke grusomheter

Han skulle ha reist rett til Pristina for å overbringe samme budskap til de kosovoalbanske lederne, men måtte legge møtet til Skopje i Makedonia på grunn av kraftig snøfall.

Cook gjorde et viktig poeng av at det ikke må begås grusomheter i tiden som kommer, hvis forhandlingene skal ha en sjanse til å lykkes.

Truer med angrep

- Hvis vi skal lykkes med vår politiske prosess er det viktig at vi får en periode hvor det ikke er konflikt: ingen flere mord, ingen flere grusomheter i Kosovo. Det kravet stilles til begge parter, ikke bare den ene, sa Cook.

For å legge tyngde bak forslaget vil NATO lørdag ventelig fornye trussselen om militært angrep hvis partene ikke griper sjansen og møter ved forhandlingsbordet innen 6. februar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media