Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milosevic vil utlevere amerikanere

Jugoslavias president Slobodan Milosevic har tilbudt seg å utlevere tre amerikanske soldater som er blitt tatt til fange under fiendtlighetene i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste den fungerende kypriotiske presidenten Spyros Kyprianou onsdag. Milosevic skal ha fortalt sin kypriotiske kollega at han er innstilt på å utlevere de tre amerikanerne som en gest av godvilje.

Milosevic har foreslått å sende de tre amerikanerne til Kypros, der de i sin tur kan kontakte den amerikanske ambassaden for å få hjelp. Kyprianou opplyste onsdag at han seinere på dagen skulle reise til Beograd via Aten på det han kalte et humanitær oppdrag.

De tre amerikanske soldatene ble tatt til fange av serbiske soldater 31. mars. De var på patrulje langs grensen mot Makedonia da de ble tatt.

Regjeringen i Beograd har tidligere sagt at amerikanerne skal behandles som terorister, fordi de ble tatt til fange på jugoslavisk jord.

(NTB-Reuters-AFP)