Milosevics allierte drept

Knapt noen av de mange drapene på president Slobodan Milosevics nære medarbeidere og allierte er blitt oppklart. Observatører i og utenfor Serbia har imidlertid en hovedmistenkt: Slobodan Milosevic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet mandag kveld på forsvarsminister Pavle Bulatovic ga ny styrke til spekulasjonene om at Milosevic forsøker å kvitte seg med personer i hans innerste krets, som har detaljert kunnskap om påståtte krigsforbrytelser.

Det skyldes ikke minst at forsvarsministeren ble drept så kort tid etter drapet på militslederen Zeljko Raznatovic, bedre kjent som Arkan.

Drepte minister

Etter drapet på Arkan bekref-tet krigsforbryterdomstolen i Haag at han hadde forsøkt å kontakte domstolen, men benektet at han hadde forsøkt å forhandle fram en avtale for seg selv, mot å skaffe beviser mot Milosevic.

Forsvarsminister Bulatovic ble drept mens han spiste middag på fotballklubben Rads restaurant. Restauranten ligger knapt 200 meter fra Beograds største militærbase. Milosevics residens ligger vel 500 meter fra åstedet.

Bulatovic var innenriksminister fra 1992 til 1994, og forsvarsminister fra 1994 til han ble drept, og det antas at han hadde detaljert kunnskap om påståtte krigsforbrytelser i forbindelse med krigene i Kroatia, Bosnia og Kosovo.

Høy profil

Av alle de høyprofilerte serbere som er blitt drept, og hvor drapene ikke er oppklart, har flere hatt forbindelser til Milosevic eller hans nærmeste familie:

ZELJKO «ARKAN» RAZNATOVIC : Var leder for den paramilitære militsen, Tigrene, og hadde nære forbindelser til Milosevic. Han ble drept i lobbyen på Intercontinental Hotel i Beograd.

SLAVKO CURUVIJA : Prominent journalist og forlegger, som var sterkt kritisk til Slobodan Milosevic, ble skutt ned og drept utenfor sin leilighet i Beograd.

DRAGAN SIMIC : Politioberst i Beograds største politidistrikt. Skutt ned og drept på en parkeringsplass da han var på vei for å spille fotball.

MILORAD VLAHOVIC: Politioberst og nestleder i Beograd-politiets drapsavsnitt. Skutt ned og drept på en parkeringsplass.

JUSUF BULIC: Eier av fotballklubben Zelleznik, og en rekke spillehaller. Det blir antatt at han hadde nære forbindelser til Arkan. Skutt på vei ut fra en kafé i Beograd.

ZORAN TODOROVIC: Generalsekretær i det jugoslaviske venstrepartiet som ledes av Mirjana Markovic, kona til president Slobodan Milosevic. Han ble skutt ned og drept på vei til jobben.

RADOVAN STOJCIC: Fryktet sjef for Slobodan Milosevics sikkerhetsstyrker. Også han ble skutt og drept mens han spiste middag på en restaurant i Beograd.

VLADA KOVACEVIC: Forretningsmann og nær venn av Milosevics sønn, Marko. Skutt og drept utenfor kongressenteret Sava i Beograd.