Milosevics siste innenriksminister funnet død

Den siste innenriksministeren i regimet til Slobodan Milosevic, Zoran Sokolovic, ble funnet død i bilen sin tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den siste innenriksministeren i regimet til Slobodan Milosevic, Zoran Sokolovic, ble funnet død i bilen sin tirsdag kveld.

Liket av Sokolovic ble funnet i Ladaen hans ved Knjazevac, 200 kilometer sør for Beograd.

Den nåværende innenriksministeren, Zoran Zivkovic, sa på radio at det ennå er uklart hva dødsårsaken var, men en privat TV-stasjon viste bilder av den døde Sokolovic inne i bilen med en pistol i hånden.

- Det spekuleres på at det var selvmord, men jeg kan ikke gi flere detaljer før etterforskningen er over, sa Zivkovic.

Sokolovic ble utnevnt til innenriksminister i Jugoslavia da Milosevic ble president i 1997. Før det var han innenriksminister i Serbia, også under Milosevic, som han fulgte lojalt.

Milosevic og fire andre jugoslaviske tjenestemenn, inkludert Sokolovics etterfølger som serbisk innenriksminister, ble siktet for krigsforbrytelser mot kosovoalbanerne av krigsdomstolen i Haag i 1999.

Sokolovic ble ikke nevnt i siktelsen, men Haag-domstolen opererer også med en liste over hemmelig siktede, mange av dem sikkerhetsfolk i Jugoslavia og Serbia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer