«Miltbrann-party» i Tel Aviv

TEL AVIV (NTB-Reuters): En ny Golfkrig i Irak skremmer ikke danseglad israelsk ungdom, som nå arrangerer «Miltbrann-party». Med gassmasker og en ung mann utkledt som Saddam Hussein danset de unge seg gjennom natta i Tel Aviv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre ungdommer ville vise at de er forberedt på det verste dersom irakerne sender Scud-raketter mot Israel.

- Dette partyet er et utslag av svart humor, men også et forsøk på å hjelpe mennesker som er redd for at det skal bli krig, sa Danna Gal. Gal var en av gjengen som organiserte det nattlige «miltbrann-partyet» på nattklubben Ku Club i sentrum av Tel Aviv.

Miltbrann er en dødelig infeksjonssykdom, og de vestlige land frykter at Iraks diktator Saddam Hussein rår over store mengder miltbrann-bakterier.

Utkledd som Saddam

Blant gjestene på «miltbrann-partyet» var også en ung mann som hadde kledd seg ut og maskert seg som Saddam Hussein.

Irak avfyrte 39 Scud-raketter mot Israel under Golf-krigen i 1991. To mennesker ble drept og flere titalls andre kom til skade i disse angrepene, og senere er det blitt kjent at mer enn 100 andre døde av hjerteattakk eller andre indirekte følger av rakettbombardementet.

(NTB)

PARTY: Det er full fest i Tel Aviv, selv om israelerne frykter konflikt med Irak. Nå fester ungdom med gassmaske og Saddam-forkledning.