- Min bekymring er at rettsprosedyrene vil vare lenger enn ekteskapet

Dommeren bekymret for isfronten da den norske forretningsmannen Vidar Antonsen møtte ekskona i retten i Florida.

LETTET: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen var lettet etter en liten delseier i skilsmissestriden mot ekskona i retten Volusia County i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
LETTET: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen var lettet etter en liten delseier i skilsmissestriden mot ekskona i retten Volusia County i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DELAND (Dagbladet): Gründeren Vidar Antonsen (45), som tjente millioner i Norge, kjemper nå sin livs kamp mot ekskona (29) og en domstol i USA.

Utenfor rettsbygningen i Deland i Florida var varmen trykkende. Inne var det fullstendig isfront under dagens rettsmøte. Det tidligere ekteparet møtte ikke hverandres blikk, og etterpå nektet Antonsen å ta heisen sammen med ekskona.

Striden startet i januar da eksen fra Costa Rica saksøkte ham. Etter at ekteskapet havarerte bestemt Antonsen seg for å trekke søknaden om fornyet oppholdstillatelse i USA, og om noen uker går oppholdstillatelsen ut.

Da vil han oppholde seg ulovlig i USA, og risikerer å bli deportert. Mindre komplisert ble det ikke da en ekskona ba en lokal dommer om å nekte ham å trekke søknaden om fornyet oppholdstillatelse slik at han samtidig kunne bli tvunget til å bli værende i landet.

Antonsen søkte nemlig om oppholdstillatelse i USA gjennom en ordning som innebærer at han måtte investere 500 000 dollar (om lag 4,1 millioner) i et eiendomsprosjekt i USA, og ekskonas oppholdstillatelse i USA er avhengig av dette prosjektet.

Bekymret dommer I retten i Volusia County i går, gjorde dommeren det klart at hun ikke støtter ekskonas krav og ikke vil hindre at Antonsen trekker sin søknad om oppholdstillatelse, men sa samtidig at han ikke har lov til å selge investeringen før hele skilsmissen er avklart. 

Før rettsmøtet begynte forsøkte dommeren å få partene til å finne en minnelig løsning. Det endte ifølge Antonsen med høylytt krangling.

- Min bekymring er at rettsprosedyrene vil ta lenger tid enn det ekteskapet varte, sa dommeren da retten var satt.

Da ekteparet giftet seg, signerte de ektepakter både i Norge og USA. Dermed burde skilsmissen være en kurant affære, men etter ekskonas søksmål, har en dommer besluttet at Antonsen ikke får selge sine eiendommer i Florida, og at han må betale et ektefellebidrag på 4500 dollar (om lag 36 900 kroner) i måneden til eksen fram til skilsmissen er gyldig.

Antonsen har anket beslutningen. Imens renner pengene ut til ektefellebidrag og advokatutgifter, og at Antonsen opplyser til Dagbladet at han så langt har tapt snaut 1 million dollar (om lag 8 millioner kroner) på forretninger de måtte stenge og advokatutgifter siden marerittet startet.

- Det er som å leve i et fengsel. Det er helt absurd. Jeg får ikke gjøre noe annet enn å gå i rettsmøtene. Jeg får ikke jobbe, jeg får ikke selge eiendommene mine her, og jeg får ikke reise, sa Antonsen da Dagbladet traff ham før rettsmøtet.

- Svært vanskelig - Du har hatt veldig mye suksess i forretningslivet tidligere. Selv om jeg vet at dette involverer mye følelser, vil jeg be deg om å forsøke å bruke din forretningssans og se på disse skilsmisseforhandlingene mer som en forretningstransaksjon slik at du ikke kaster bort mer av pengene dine, sa dommeren under rettsmøtet henvendt til Antonsen.

LYKKELIGERE DAGER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat
LYKKELIGERE DAGER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat Vis mer

Etterpå var Antonsen lettet over å ha vunnet en liten delseier.

- Det er veldig behagelig når hvert møte er over. Men det er lenge til hele saken er over, sier Antonsen til Dagbladet.

I august skal ekteparet møtes til rettspålagt mekling.

- Vanligvis blir skilsmisser løst i slike meklinger, så forhåpentligvis skal vi klare å bli enige, sier Antonsens advokat, Donald Dempsey, til Dagbladet.

Ekskona hans ønsket ikke å si noe til Dagbladet etter rettsmøtet:

- Du må snakke med advokaten min.

- Har du noen kommentarer på vegne av din klient?

- Nei! sier ekskonas advokat, Christopher Ditlear kontant til Dagbladet.

SKAL SELGES: Skilsmissestriden har kostet Vidar Antonsen dyrt. Nå planlegger han å selge luksusvillaen hvor han bor i Deland i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SKAL SELGES: Skilsmissestriden har kostet Vidar Antonsen dyrt. Nå planlegger han å selge luksusvillaen hvor han bor i Deland i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer