-  Min beste venn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kommer langt med bare å bruke støvsugeren, mener programleder og vaskeekspert Jon Almaas. Som småbarnsfar er han ikke lenger like opptatt av å ha det rent rundt seg.

Programleder i «Nytt på nytt», Jon Almaas, anser seg selv som en ryddig person. Men mannen bak boka «Slik blir du husets herre. Kunsten å holde hjemmet i orden», har blitt sløvere med åra.

-  Med barn blir det mye støv overalt. Da jeg var ung, var det lettere å holde det rent rundt seg, sier 38-åringen. Han bruker rundt en halv time på rydding og vasking daglig.

-  Hvem gjør mest av deg og kona di?-  Hun gjør nok mest, men vi er like flinke, svarer han.

Tenk på gjestene

Undersøkelsen fra TNS Gallup viste at de med høyest utdanning var minst opptatt av rengjøringen.

-  Jeg har en bachelorgrad fra USA, så jeg ligger nok midt på treet, sier Almaas.-  Jeg er flinkere til rydding enn rengjøring, men når jeg først vasker er jeg nøye.

Latere

Almaas tror ikke han er alene om å ha blitt mindre nøye med åra.

-  Folk har blitt latere og mange slurver. Det var renere hjemme hos foreldrene til mine kamerater enn det er hos dem nå, sier den populære programlederen som sverger til klassisk rengjøring.

-  Det enkle er ofte det beste, og du kan vaske det meste med vanlig Zalo, sier Almaas og legger til at støvsugeren er hans beste venn.

Rent og Pent: JOn Almaas anser seg selv som en ryddlig person.