- Min bror er ikke slik

Mulla Krekars bror, Faraj Ahmad Khalid, avviser på det sterkeste anklagen om at broren har begått narkotikaforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er bare tull. Min bror er ikke slik, sier en opprørt Ahmad Khalid til Dagbladet.

Han sier at han i går ble kontaktet av nederlandsk presse og forelagt påstanden om at broren skal ha begått narkoforbrytelser. Ahmad Khalid stiller seg helt uforstående til mistanken.

- Dette er et spill som USA står bak. Nå prøver de å knytte min bror til narkotika. Jeg er redd for ham, sier Ahmad Khalid.

Ahmad Khalid er sammen med Krekars kone på vei for å besøke mulla Krekar.

De to kjører bil, og regner med å være framme i formiddag i byen Vught, der Krekar sitter fengslet.

- USA står bak

To av Krekars norske advokater reiser i dag til Nederland for å snakke med sin klient og hans nederlandske forsvarere.

Broren reagerer sterkt på at Jordan har bedt om å få utlevert Krekar. Han er sikker på at det er USA som står bak Jordans begjæring.

- USA og Jordan samarbeider, og dersom Krekar blir utlevert til Jordan, vil USA få tilgang på informasjon. Dette vil gjøre det lettere for CIA å ta ham, sier Khalid.

Broren oppfatter situasjonen rundt Krekar som kaotisk.

- Jeg tror norske myndigheter er i ferd med å skjønne hva som er i ferd med å skje. Norge bør engasjere seg, og kjempe for at dette ikke skjer.

Mye dokumenter

- Det som er viktig for meg og familien nå, er å få møte Krekar. Det er viktig at han ikke blir brukt i et internasjonalt spill, sier Khalid.

Advokat Arvid Sjødin og hans kolleger jobbet i hele går for å få ut informasjon om bakgrunnen for pågripelsen av mulla Krekar, men får først i dag dokumenter fra UDI.

- Vi har fått opplyst at UDI har 220 sider med dokumenter om Krekar. Det var ikke mulig å få sendt over dokumentene i går, men vi er lovet å få dokumentene til Stavanger i dag, sier advokat Brynjar Meling.

Sammen med kollega Tom Bøe reiser han til Nederland i dag.