- Min bror kan ha blitt kidnappet

SYKKYLVEN (Dagbladet): Rajalingam Rasiah er bror til den savnede bilselgeren Rajakumaran Rasiah i Sykkylven. Han forstår ikke at politiet først nå begynner å etterforske forsvinningen som en mulig kriminalsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har gått 12 dager siden han ble borte, sier han med tårer i øynene.

Rajalingam og den eldste broren Rajendram Rasiah har kommet til Sykkylven fra England og Sveits hvor de bor sammen med sine familier. I går satt de begge i lange avhør med politiet.

- Jeg tror min bror kan ha blitt kidnappet, men vi vet ingen ting, sier Rajalingam Rasiah til Dagbladet.

Broren har bodd ni år i Norge og har drevet med kjøp og salg av bruktbiler. Mandag 4. oktober skulle han komme til Basel i Sveits for å delta i 21-årsfesten for sønnen til sin eldste bror.

Fikk ikke svar

Rajendram Rasiah hadde som vane å ringe til sin bror i Norge. Søndag 3. oktober ringte han om formiddagen uten å få svar. Han gjentok forsøket om kvelden og på mandag, men fikk ikke kontakt med broren i Sykkylven. Da ringte han i stedet til en venn av familien i Oslo som heller ikke hadde hørt noe fra 35 år gamle Rajakumaran Rasiah.

- Vi ble varslet om at han var savnet onsdag 6. oktober, men en formell savnetmelding ble levert oss torsdag 7. oktober. Vi ble fortalt forskjellige historier om hvilke planer han hadde. Noen har sagt at han ville reise for å besøke familien i utlandet søndag og andre mandag, sier lensmann Erling Lillevik.

KRIPOS-bistand

Han forteller at politiet fikk melding om at savnede var observert i Ålesund mandag 4. oktober, men det viste seg seinere å være feil.

Politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt sier at det ble nødvendig å be om bistand fra Kriminalpolitisentralen (KRIPOS) nå fordi det var gått lang tid uten at det var kommet inn noen svar på forsvinningsmysteriet.

I går kom tre tekniske og to taktiske etterforskere til Sykkylven for å hjelpe politiet.

Leiligheten i huset som den savnede eier, blir saumfart etter spor, men det er ikke gjort avgjørende funn.

Sist observert

Rajakumaran Rasiah hadde besøk av en annen tamil natt til søndag. Om morgenen skal han ha kjørt den savnede til Aursnes ferjekai rundt klokka 09.30.

- Han hadde fått en telefon fra en person som ville komme fra Ålesund for å møte ham på den andre siden, på Magerholm ferjekai. Vi har ingen vitner som har sett at han gikk om bord på ferja til tross for at han er godt kjent av ferjemannskapene, men vi kan heller ikke utelukke at han har gjort det, sier lensmann Lillevik.

Politiet vil ha kontakt med personen som ringte for å møte den savnede søndag formiddag.

SAVNET: Det er 12 dager siden Rajakumaran Rasiah ble borte.
BROR: Rajalingam Rasiah har nesten ikke sovet etter at han kom til Norge for å lete etter sin savnede bror.