«Min bror lærte av tida i Norge»

Peggy Kerry likner sin bror John og har klokkertro på ham som president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHARLESTON, SOUTH CAROLINA (Dagbladet): En av grunnene er hans rike erfaring, blant annet fra tiden i Norge.

- John forstår andre lands behov for forpliktende samarbeid, sier Peggy Kerry til Dagbladet.

Hun snur seg begeistret når hun hører ordet Oslo. Vi treffer henne på et lite, men entusiastisk arrangement for broren, presidentkandidaten John F. Kerry. Hun er akkurat kommet ned fra plattformen hvor hun har oppfordret sørstatsdemokrater til å stemme på ham.

- Å ja, tida i Norge er et av familiens kjæreste minner. Vi elsker all form for friluftsliv, og slik sett var Oslo reine paradiset. Min bror lærte av tida i Norge. Min far, som var ved den amerikanske ambassaden, sa: «I Oslo kan jeg seile fra en dør og gå på ski fra en annen.»

- Respekt

Familien Kerry bodde i hovedstaden fra 1959 til 1962. Søsknene Peggy og John gikk begge på universitet i USA i disse åra, men Oslo var «hjemme», og alle ferier ble tilbrakt i Norge.

Peggy arbeider med frivillige organisasjoner i USAs FN-delegasjon i New York. Brorens forhold til internasjonalt arbeid er hun svært opptatt av.

- Jeg tror det er viktig at han har respekt for verden rundt seg, har bodd forskjellige steder og ikke mener at USA kan ture fram på egen hånd, som den sittende presidenten gjør, sier hun.

Sørstatene kan avgjøre

- Jeg synes det er forferdelig å se hvordan USAs prestisje og omdømme i verden er blitt ødelagt på noen få år.

Peggy har fullt program de kommende dagene. Det er mye som står på spill tirsdag. Da stemmer sju stater over hvem de vil ha som demokratenes presidentkandidat. Fire er sørstater: Delaware, Missouri, Oklahoma og South Carolina. Senator John Edwards er født i sistnevnte og setter alt inn på å vinne her. På de siste meningsmålingene ligger Edwards og Kerry nesten helt likt.

Dersom Kerry vinner sørstatene, kan veien fram til en kamp mot Bush ligge åpen.

Peggy er fullstendig klar over at ingen demokrat uten tilknytning til en sørstat er blitt valgt til president siden 1960.

KJEMPER FOR BROREN: Peggy Kerry kjemper nå en innbitt kamp for å få broren valgt som George W. Bushs utfordrer til høsten. Både hun og broren bodde i Norge på begynnelsen av 60-tallet.