- Min datter ble voldtatt på FpU-landsmøtet

Enda ei jente hevder nå at hun har blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min datter, som da var 16 år, ble voldtatt av en sentral tillitsvalgt på landsmøtet i Fremskrittspartiets Ungdom i Langesund i Telemark i fjor, sier en mor på Østlandet til NTB.

Jentas mor har valgt å fortelle dette til NTB etter at Cathrin Rustøen (21) sto fram på fylkesårsmøtet i Hordaland lørdag og fortalte en tilsvarende historie.

Moren ønsker av hensyn til datteren å være anonym. Hun vil heller ikke oppgi navnet på personen som voldtok datteren hennes på FpU-landsmøtet. Men hun gjør det klart at det ikke er samme person som voldtok Cathrin Rustøen.

- Det året som er gått har vært helt forferdelig. Datteren min var tidligere en tøff person. Etter det som skjedde brøt hun sammen psykisk. Flere ganger har hun prøvd å ta sitt eget liv. To ganger har hun vært innlagt på psykiatrisk institusjon. Skolegangen gikk i vasken, og det så ut som livet hennes var ødelagt. Nå ser det heldigvis ut til at det går bedre med henne, sier moren.

- Datteren min er veldig, veldig glad over at Cathrin Rustøen sto fram på Frp-møtet i Hordaland og fortalte at hun var blitt voldtatt. Nå forstår hun at hun ikke er alene om å være i en slik situasjon. Hittil har hun vært livredd, sier moren.

Datteren har ikke anmeldt voldtekten til politiet.

- Hvis det hadde vært opp til meg ville saken vært politianmeldt for lenge siden. Nå vil datteren min vurdere dette, sier moren.

Hun regner det som sikkert at navnet på personen som voldtok datteren vil komme fram.

(NTB)