Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min drøm er at han trekker seg på Arendalsuka

Markus Gaupås Johansen i NRK Satiriks-redaksjonen var blant dem som kalte inn til pressekonferanse etter at en rekke komikere ble ført opp på Alliansens valgliste.

DOKUMENTERER: Markus Gaupås Johansen røper detaljer om hva han ser for seg vil skje videre i Alliansen-bråket. Vis mer

Komikerne Johan Golden, Espen Thoresen, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen kalte i dag inn til pressekonferanse på Saskia pub nederst i Maridalsveien i Oslo.

Målet for pressekonferansen var å annonsere hvordan de skal få Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen til å trekke seg. Komikerne ble ført opp på det høyreekstreme partiets valgliste til høstens kommunevalg, uten å ha blitt spurt på forhånd.

Dette er i dag fullt lovlig, men det er mulig å bli strøket fra listen hvis man selv tar kontakt.

Det har altså ikke komikerne gjort, i stedet går de inn for å kuppe partiet.

To av komikerne, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen er i NRK Satiriks-redaksjonen til daglig.

RASENDE: Johan Golden forklarer til Dagbladet TV hvorfor han reagerer som han gjør. VIDEO: Marie Røssland Vis mer

Satiriks-dokumentar

Under pressekonferansen hadde komikerne en egen fotograf som i all hovedsak filmet pressekorpset som besto av NRK, NTB, TV 2, VG, Radio Norge - og Dagbladet.

- Kan du helt klinkende klart avkrefte at dette er et Satiriks-stunt?

- Nei, dette er ikke noe stunt. Han har ført oss opp på listen. Det er klart at vi filmer det, vi vil filme denne reisen her. Kanskje det blir en fantastisk rørende dokumentar når han til slutt gir seg som leder, sier Markus Gaupås Johansen til Dagbladet.

- Det kan bli en Satiriks-dokumentar?

- En feelgood-dokumentar. Min drøm er at han trekker seg på Arendalsuka. Da kommer jeg til å gråte i hvert fall, sier Gaupås Johansen videre.

Under pressekonferansen dukket det også opp en mann som sa han var på listen til Alliansen - men som støtter dagens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Han kom med uttalelser som kan tolkes å være antisemittiske og mente Holocaustsenteret ikke burde få statsstøtte.

- For demokratiet

Johan Golden avviser at pressekonferansen var noe stunt.

- Når vi først er ført opp på listen er vi satt der for å gjøre en jobb for demokratiet. Det viste seg at partiet står for ting jeg overhodet ikke står for. Det var ikke bare meg, så vi la hodene sammen og stilte oss spørsmålet om hva vi kan gjøre med dette, sier Golden.

Om personen som dukket opp og representerte høyreekstreme Allianse, sier Golden følgende:

- Vi aner ikke hvem han er. Vi visste ikke at det var flere enn Lysglimt. Meningene hans er forkastelige. De er helt ute. Hvis man fornekter det som skjedde med jødene under andre verdenskrig, så trenger man ikke vite så mye mer. Jeg er sannsynligvis 100 prosent uenig med ham i alt, sier Golden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling