- Min epoke går mot slutten

OS i Hordaland (Dagbladet): Carl I. Hagen sier til Dagbladet at hans epoke som både partileder og parlamentarisk leder nærmer seg slutten. Åle- og stemmefisker Terje Søviknes (31) seiler opp som den klare etterfølgeren den dagen Hagen mener tida er inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eli hadde tårer i øynene, og Carl I. var stolt som en bestefar da Frp-ordfører Terje Søviknes var ferdig med eventyrhistorien om Frp-kommunen Os. Etter ett år som ordfører har Terje Søviknes snudd opp ned på kommunen, og får 51 prosent på den siste lokalmålingen. Han er selve gromgutten til Carl og Eli. Hagen mener tida nærmer seg for at han kan trekke seg tilbake uten at partiet raser sammen.

Neste valg det siste?

I dette intervjuet med Dagbladet antyder Carl I. Hagen for første gang at neste års stortingsvalg kan bli det siste der han både er partileder og parlamentarisk leder.

Men Hagen vil ikke røpe hvem av nestlederne, Siv Jensen eller Terje Søviknes, som egner seg best til å overta.- Jeg vil heller ikke si noe om når det skjer. Men min epoke med begge lederstillingene i partiet nærmer seg slutten. Det er viktig at skiftet skjer uten at det går ut over partiet. Den som skal overta, må ha sittet på Stortinget, og tilegnet seg erfaringen som kreves, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Det er ikke noe som tyder på en snarlig endring i partiledelsen i Frp, men det er åpenbart at partiformann Carl I. Hagen har begynt å legge en strategi for sin retrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer