FØRSTE OG SISTE GANG:Astrid von Der Rente fra Bremen var på sitt livs første cruise. Det blir også det siste, sier hun. Her sammen med sin far og bror. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen
FØRSTE OG SISTE GANG:Astrid von Der Rente fra Bremen var på sitt livs første cruise. Det blir også det siste, sier hun. Her sammen med sin far og bror. FOTO: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Min første båtreise ble et mareritt

Astrid hadde drømt om familiecruise i mange år. Et døgn etter at hun gikk om bord, startet marerittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Astrid von Der Rente fra Bremen i Tyskland forteller om kaotiske minutter da røyken begynte å fylle MS «Nordlys».

Ingen alarm eller slukking Astrid gikk ombord MS «Nordlys» i Bergen onsdag. Etter mange år med planlegging skulle hun, mor, far og bror på cruise. de valgte norskekysten og Hurtigruten.

- For første gang i mitt liv skulle jeg endelig på cruise med en båt. I går gikk jeg om bord i Bergen og turen ble brått noe annet enn de siste års dagdrømmer, forteller hun til Dagbladet. 

I morges startet dagen med felles frokost. Etter måltidet, startet dramatikken.

 - Vi hadde akkurat spist frokost og klokken var kvart over ni. Vi hadde lugar på tredje dekk og var på vei dit da en nødutgang åpnet seg og det veltet røyk ut. Da fikk vi litt panikk og ville hente en jakke på lugaren, da vi entret dekk nummer tre, møtte vi en vegg av røyk, sier hun.  

Hun sier at verken brannvarslingsanlegg eller automatisk slukkingsutstyr fungerte.

- Det gikk ingen brannalarm, men etter en stund kom en stemme på høytaleranlegget og fortalte at vi skulle evakuere til dekk nummer fem, sier hun.  

Redd Hun forteller til Dagbladet at hun opplevde situasjonen som veldig dramatisk.  

-Jeg var veldig redd. Til slutt kom vi i en livbåt, fikk redningsvester og ble fraktet til land. All bagasjen er igjen om bord. Alt jeg har, er det jeg står og går i akkurat nå, sier hun før hun sammen med familien blir fraktet med buss til et hotell i Ålesund.  

I det hun stiger om bord i bussen, sier hun: - Dette ble mitt livs første og siste cruise. Aldri mer båt for meg.

Dekket av sot og i sjokk Flere av passasjerene Dagbladet har snakket med, hevder at den første tiden etter at røyken begynte å velte ut av skipet, var høydramatisk.

- Først trodde jeg det var brann i en kaffekoker. Da jeg kom til lugaren og traff min kone, bestemte vi oss for å gå opp til utendørsdekket. Der oppe så både jeg og min kone, at to menn fra maskinen komme ut helt tildekket av sot. Hanskene deres var brent opp, de så ut som de var i sjokk, sier en tysk passasjer til Dagbladet.

Han vil ikke si hva han og kona heter, men lar seg avbilde og forteller gladelig sin historie.

- Det var ikke mulig å oppholde seg på dekket. Røyken fra den ene siden av skipet drev over til vår side og vi måtte evakuere i livbåt. Det er en lykke at vi var så nær havn, sier passasjeren.

DEKKET AV SOT : -  Vi så to komme opp fra maskinen. De var i sjokk, dekket av sot og hanskene var oppbrente, forteller dette tyske ekteparet. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen
DEKKET AV SOT : - Vi så to komme opp fra maskinen. De var i sjokk, dekket av sot og hanskene var oppbrente, forteller dette tyske ekteparet. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer