- Min homofile legning ble brukt mot meg

I dag lanserer Høyre-politiker Per-Kristian Foss sin bok «Innenfra».

«INNENFRA»:  Høyre-politiker Per-Krstian Foss (56) forteller at han har skrevet bok, fordi det var på tide at noen Høyre-politikere forteller om samarbeider og jobben med Bondevik-regjeringa. - Dette er mitt subjektive syn på hva som har skjedd. Jeg har prøvd å være ærlig og åpen, ikke plagsom privat, sier Foss. Foto: Nina Ruud/Dagbladet
«INNENFRA»: Høyre-politiker Per-Krstian Foss (56) forteller at han har skrevet bok, fordi det var på tide at noen Høyre-politikere forteller om samarbeider og jobben med Bondevik-regjeringa. - Dette er mitt subjektive syn på hva som har skjedd. Jeg har prøvd å være ærlig og åpen, ikke plagsom privat, sier Foss. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Denne boka koster tilsvarende 10 minutter med Bjarne Håkon Hansen, så sånn sett er det et røverkjøp, sier Høyre-politiker, Per-Kristian Foss.

I dag lanserer han boka «Innenfra» som tar for seg Foss´ politiske liv igjennom flere tiår.  

I boka skriver han om Bondevik-regjeringen, regjeringsforhandlingene, deltagelsen, Høyre, og hvordan det er å være homofil i politikken.

Skuffet over Kaci Foss fortalte under dagens pressekonferanse at han var skuffet over eget parti i 1992 da Høyres stortingsgruppe drøftet den nye partnerskapsloven.

- Jeg var skuffet over at partiet rettet tommelen ned mot parnerskapsloven, og jeg var skuffet over Kacis stemmegivning.

Kaci Kullmann Five var på det tidspunktet partileder, og stemte i mot partnerskapsloven. Også nestleder, Jonny Bernander, gikk i mot.

- Jeg som var sterkt berørt, levde i samboerskap, og synes det var litt rart at partiledelsen mente at jeg ikke skulle ha noen legal ramme om samboerskap, forklarer Foss.

Homofili ble brukt mot ham Foss fortalte under dagens pressekonferanse om dillema med å være homofil i politikken:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer