«Min kamerat bleførste dødsoffer»

Tommy Martinsens kamerat ble det første dødsofferet i metanolsaken. - Jeg møtte ham to dager før han døde. Da var han frisk og rask, sier Martinsen - som tror kameraten kan ha satt døra på vidt gap og skrudd stereoanlegget på fullt i et rop om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så vidt jeg forstår ble han funnet sånn, sittende i en stol i sin egen stue. Da hadde han først vært innom sykehuset, som sjekket ham for astma og sendte ham hjem. Dette er hva jeg har hørt gjennom venner, understreker Martinsen til Dagbladet.

I går fortalte han sin historie i «Tabloid» og på nyhetene i TV2. 44-åringen fra Moss kjente både dødsofferet, som ble funnet for nøyaktig tre uker siden, og mannen som solgte spriten til ham.

- En bekjent av meg hadde kjøpt tolv dunker av hovedmannen. Han solgte én av dunkene til min kamerat - som rakk å drikke fem liter fra han kjøpte dunken 24. august til han døde 4. september.

- Hvordan forklarer du at han var frisk og rask to dager før han døde?

- Det vet jeg ikke. Kanskje fordi han ikke drakk mye av gangen, og at metanolen brukte lang tid på å omdanne seg til gift i kroppen hans.

Tommy Martinsen sier at han selv, den døde kameraten og den helerisiktede bekjente tilhører et stille og rolig miljø.

- Det er ingenting spesielt med oss. Men nå frykter jeg det verste dersom jeg ringer bekjente og de ikke svarer, sier Martinsen.

Han savner kompisen, som ville fylt 56 i høst. Og han synes synd på sin bekjente, som mistet jobben etter at han ble siktet.

- Mannen har det veldig tungt og føler han har et liv på samvittigheten.